-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

De ce puteti consuma aceste „super cereale” si nimic altceva... si sa fiti sanatos tun.


Publicitate

Atunci cand ne gandim la fasole si orez putem spune ca reprezinta nivelul maxim de proteine, insa doar consumate impreuna elibereaza cei 9 aminoacizi esentiali. Majoritatea cerealelor duc lipsa de aminoacizi si izoleucine, de aceea trebuie consumate impreuna cu legume pentru a deveni „complete”.

Quinoa, etalon pentru America de Sud timp de 4000 de ani, este bogata in fibre, are putine grasimi, un nivel crescut de proteine, are un index glicemic mic, vitamine, minerale si nutrienti.

De cele mai multe ori confundata ca fiind o cereala, quinoa este de fapt o leguma bogata din punct de vedere nutritional. Aceasta face parte din familia sfeclei si a spanacului, avand in componenta toti cei 9 aminoacizi esentiali.



Chiar daca quinoa nu este o cereala adevarata, a fost numita “chisaya mama,” sau “mama tuturor cerealelor.” Este considerata a fi sacra si asta poate si pentru ca rezista pe durata acelor zile de vara cand alte plante mor. Cum natura stie intotdeauna ce are de facut, acest aliment este cules chiar inaintea lunilor reci de iarna, cand organismul nostru are cea mai mare nevoie de proteine si grasimi.

Chiar daca este considerata a fi un aliment cu un nivel scazut de grasime, quinoa este mult mai bogata in grasimi decat graul sau alte cereale. Are o cantitate ridicata de acid oleic, acid alfalinoleic (acid gras omega-3). In mod surprinzator, aceste grasimi nu se oxideaza atunci cand sunt gatite, asa cum se intampla cu majoritatea grasimilor.

Cercetatorii considera ca acest lucru se datoreaza nivelului crescut de antioxidanti din quinoa. Este bogata in alfa, beta, formele gama ale vitaminei E si flavonoide, precum quercetinul care protejeaza samanta atunci cand este supusa caldurii.

Pe langa proprietatile acestea, quinoa are efecte minunate si asupra circulatiei sanguine. Fiind un aliment cu nivel glicemic scazut, elibereaza foarte putin zahar in sange iar continutul ridicat de fibre ajuta la absorbtia treptata a altor zaharuri din tractul digestiv. Intr-un studiu, quinoa a depasit alte 10 cereale din Peru.

Desi quinoa mentine un nivel glicemic scazut in sange, ofera mai multa satietate decat o masa plina cu orez sau grau. Are de asemenea un continut ridicat de magneziu, care ajuta la mentinerea unui echilibru al presiunii sanguine.

Fiind un aliment antiinflamator, plin de vitamine, minerale, fibre, grasime sanatoase si complet din punct de vedere proteic, quinoa trebuie considerata a fi necesara in iarna aceasta.

Reguli de gatire a legumei Quinoa

1. Asigurati-va ca indepartati foarte bine coaja semintelor de quinoa, deoarece este putin amara. Folositi o strecuratoare deasa.
2. Puneti doua cesti de apa la 1 ceasca de quinoa si puneti la fiert.
3. Apoi acoperiti, reduceti intensitatea focului si mai lasati la fiert inca 15 minute. Treceti semintele prin strecuratoare.
4. Puneti din nou semintele in recipientul cu apa fierbinte si lasati alte 15 minute dar de data aceasta fara foc.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog