-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

STUDIU: Un praf de turmeric este la fel de eficient cat o ora de sport


Publicitate

Cu siguranta sportul este foarte important insa studiile recente arata ca si turmericul este foarte bun in mentinerea sanatatii cardiovasculare. Acesta este folositor mai ales in randul femeilor care au probleme arteriale.

Din pacate, medicina conventionala nu recunoaste efectele acestui ingredient iar medicii evita sa asocieze turmericul cu tratarea bolilor cardiace. Din contra, un numar foarte mare de studii arata ca turmericul are efecte miraculoase in ceea ce priveste bolile cardiovasculare.



Un studiu de anul trecut de la Jurnalul Cardiologiei Americane, a demonstrat faptul ca extrasul de turmeric reduce atacurile cardiace cu 56%, in cazul unei operatii bypass. Acest studiu contine si un alt studiu din anul 2012, care atesta faptul ca, curcuminul, polifenolul primar al turmericului, care da culoarea galbena a acestuia, este eficace in imbunatatirea sistemului vascular in cazul femeilor aflate la menopauza. Acesta este un efect asemanator unui antrenament aerobic.

Acest studiu, publicat in jurnalul Cercetari Nutritionale, a fost aplicat asupra a 32 de femei in perioada menopauzei si a durat 8 saptamani. Cele 32 de femei au fost impartite in 3 grupe: curcumin, exercitii si tratament.

Cercetatorii au examinat functionarea vaselor de sange cunoscuta si ca endoteliu. Au folosit ultrasunete pentru a masura nivelul de dilatare al vaselor, ceea ce arata elasticitatea arteriala si functia endoteliala.

In cazul in care linia interna a vaselor de sange se schimba datorita anumitor factori, acele schimbari pot duce la dezvoltarea arterosclerozei. Astfel, pentru a scadea rata mortalitatii datorata bolilor cardiace, trebuie sa gasim o solutie efectiva pentru a reduce si a preveni disfunctiile endoteliale.

Prima grupa (grupa curcumin) era compusa din femei care au consumat 150g de extract din turmeric, zilnic, timp de 8 saptamani, echivalentul a 25 g de nanoparticule de curcumin. Pe intreaga perioada a studiului, aceste femei nu si-au modificat dieta si nu au facut sport.

Cea de-a doua grupa, a facut aerobic mai mult de 3 zile pe saptamana. Pe langa cele 2-3 antrenamente supervizate, au mai facut si un antrenament acasa. De asemenea au mers cu bicicleta si pe jos timp de 30-60 de minute. In prima faza a antrenamentului, 60% dintre participanti au ajuns la numarul maxim de batai ale inimii iar 70-75% au ajuns in acest punct in faza urmatoare.
Cercetatorii au descoperit un nivel crescut de dilatare in cazul grupei care facea sport dar consuma si curcumin asa ca au concluzionat:

“Studiul de fata demonstreaza faptul ca un consum regulat de curcumin sau exercitiile de aerobic, imbunatatesc functia endoteliala. Capacitatea de imbunatatire a functiei endoteliale demonstreaza faptul ca, curcumin, poate preveni schimbarile asociate menopauzei, in randul femeilor.”

Chiar daca studiul promoveaza proprietatile turmericului, acesta nu trebuie sa inlocuiasca exercitiile regulate. Pe de alta parte, un antrenament intens nu poate inlocui proprietatile turmericului de a mentine sanatatea si de a preveni aparitia anumitor boli.

Combinarea celor doua reprezinta cea mai buna solutie intrucat va accelera beneficiile. Desi studiul a fost realizat separat, cele mai bune rezultate le veti obtine doar printr-un consum regulat de turmeric si exercitii fizice.

Aceeasi cercetatori au realizat un studiu in anul 2012, publicat in Jurnalul American al Hipertensiunii insa de data aceasta, cercetatorii au investigat efectul combinatiei curcumin-sport, avand ca esantion femeile aflate la menopauza.

Rezultatele au aratat faptul ca „exercitiile regulate in combinatie cu consumul de curcumin pot reduce VS (ventriculul stang) in etapa menopauzala.”

Fluxul crescut al ventriculului stang se afla in stransa legatura cu bolile valvei si cu presiunea sanguina ridicata putand conduce la hipertrofie parologica. Astfel, concluzia acestui studiu este aceea ca cele mai bune efecte pot fi obtinute prin combinarea turmericului cu exercitiile fizice.

In plus, aceasta combinatie va scapa si de simptomele osteoartritei si este adjuvant in cazul durerilor si inflamatiilor dobandite in urma exercitiilor fizice.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog