Menu Right

Responsive Full Width Ad

Populare
Populare
Articole
Facebook
Facebook

November 11, 2015

Mancatul Cu Mana Este Mult Mai Sanatos!

Frumos si politicos, mancatul cu tacamurile nu este intotdeauna o alternativa sanatoasa si de recomandat.

Mancatul nepoliticos cu mainile si linsul degetelor, poate fi mai sanatos si mult mai practic, in unele situatii. Iar asta nu este tot, ne poate preveni chiar de aparitia anumitor boli.

Mancati cu mana, este mult mai sanatos! Previne diabetul de gradul 2

Majoritatea persoanelor care mananca in graba au un risc crescut de a face diabet de gradul 2. Tinand cont de faptul ca folosind tacamuri putem consuma alimentele mai repede, este evident faptul ca mancatul „nepoliticos”, cu mainile, este mai sanatos.

Nu numai ca folosind degetele puteti manca doar un cartof sau doi, in comparatie cu furculita cand puteti apuca si cate 5 sau 6 odata, insa mestecati si mai incet.

Imbunatateste digestia

Este bine sa stiti ca dupa ce va spalati pe maini, la nivelul epidermei inca mai raman bacterii, asa numitele „bacterii bune” care le distrug pe cele „rele” din interiorul organismului. Deci mancand cu mana aveti toate sansele sa va bucurati de efectele lor.

Intre timp, creierul primeste semnale de la nervi cu privire la tipul de mancare, daca este rece sau fierbinte, tare sau moale, asa ca pregateste sistemul digestiv pentru urmatoarea activitate.

Previne mancatul excesiv

Oamenii care mananca cu mana sunt mai slabi decat cei care folosesc tacamurile. Astfel, problema grasimii, in randul copiilor, poate fi solutionata si daca parintii le permit copiilor sa manance cu mana.

Cea mai buna metoda de a ramane in forma.

Aceia care mananca in timp ce fac si alte activitati, mananca mai mult decat cei care se aseaza la masa si doar mananca.
Atunci cand mancati cu ambele maini, nu mai puteti face altceva, deoarece sunt murdare sau ocupate. In acest fel, va concentrati doar asupra mancarii si asupra procesului de a manca, dandu-va seama singur cat de mult ati mancat si cand trebuie sa va opriti.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.

Responsive Full Width Ad

Copyright © 2016 Pentru Suflet, powered by Blogger.