-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum sa va albiti hainele fara inalbitor (solutii ieftine si la indemana) !


Publicitate

Majoritatea oamenilor se gandesc din ce in ce mai mult la preturile exorbitante, la haosul global si la avertizarile in ceea ce priveste sanatatea. Din ce in ce mai multe lucruri, pe care le folosim zilnic, incep sa fie inlocuite cu varianta lor naturala. Pentru anumite chimicale exista un substitut natural.

Multi dintre noi am vazut detergenti de rufe care contin inalbitori optici, care fac hainele sa para foarte curate. Majoritatea acestor inalbitori provin din benzen, un compus extrem de periculos. Pe de alta parte, aceste chimicale nu se descompun, raman in apa in care au fost spalate rufele si astfel, distrug panza freatica.

Inalbitorii optici pot determina aparitia alergiilor printr-o metoda numita fototoxicitate. Atunci cand se desprind de la nivelul rufelor si intra in contact cu lumina soarelui, pot provoca o iritatie care este, de cele mai multe ori confundata cu arsura solara.

Inalbitorii din clor, sunt foarte bine cunoscuti pentru faptul ca emana dioxid si gaze otravitoare. Contactul cu acesti dioxizi poate afecta caile respiratorii, anumite tipuri de cancer si leziuni ale ficatului.

In orice caz, faptul ca renuntati la inalbitori nu inseamna ca renuntati si la rufele albe. Lasati lamaia sa va fie alegerea prietenoasa!

Exista doua variante de a utiliza sucul de lamaie pentru albirea hainelor:

Metoda #1 instructiuni:

1. Puneti rufele albe intr-un lighean mare.
2. Umpleti ligheanul cu apa fierbinte..
3. Adaugati o cantitate mare de suc de lamaie si lasati hainele la inmuiat, peste noapte.
4. Ziua urmatoare, scoateti ruele din lighean si puneti-le in masina de spalat impreuna cu produsul de curatat.
5. Veti vedea ca rufele sunt mai albe ca niciodata.

Sfaturi si atentionari:

• incercati de doua ori daca nu sunteti multumit de prima oara.
• nu lasati hainele sa stea mai mult decat este necesar in sucul de lamaie.

Metoda #2:

Varianta mai usoara a acestei tehnici este: spalati-va hainele in masina de spalat si opriti stoarcerea. Adaugati o ceasca de zeama de lamaie. Dupa aceea puneti la soare pentru a se usca.

Ce se mai poate curata cu lamaie:

Sucul de lamaie este o varianta practica pentru curatarea acizilor, de exemplu, petele de calcar, ceara sau curatarea lemnului. Se poate utiliza si pentru indepartarea ruginii. Sucul de lamaie si sare sunt foarte bune pentru indepartarea ruginei de la nivelul hainelor sau altor materiale. Stoarceti lamaia pe pata, puneti o cantitate generoasa de sare si frecati materialul pana cand pata dispare.

Folositi sapun si apa pentru a indeparta surplusul. Repetati procedura pana cand pata dispare complet.

Iata si alte metode care va ajuta la albirea hainelor:

Bicarbonatul de sodiu

Albeste, improspateaza si inmoaie materialul. Trebuie sa adaugati ½ bicarbonat de sodiu la detergentul pe care il folositi in mod regulat. Daca doriti sa il folositi pentru indepartarea petelor, faceti o pasta din bicarbonat si apa si aplicati pe material.

Peroxid de hidrogen (3%)

Este un inalbitor fara cloruri. Daca doriti sa folositi peroxid, atunci trebuie sa puneti ½ ceasca de peroxid de hidrogen la detergentul pe care il folositi in mod regulat.

Detergent de vase

Nu este recomandat sa cumparati detergenti de vase pentru curatarea hainelor insa, in cazul in care aveti in casa, folositi pentru albirea hainelor. (trebuie sa fie eco si sa nu aiba aditivi clorhidrici sau de fosfat). Adaugati ¼ ceasca detergent la detergentul pe care il folositi in mod normal.

Distilati cu otet

Adaugati 1 ceasca de otet alb distilat in detergentul pe care il folositi cu regularitate. Otetul poate fi si pulverizat la nivelul petelor.


Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog