-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Testul celor trei - Testul care te poate ajuta sa-ti "traiesti viata"


Publicitate

Într-o zi, marele filosof Socrate se întâlni în calea sa cu un cunoscut. Acesta, văzându-l, îl opri şi îi zise:

- Socrate, ştii ce tocmai am auzit despre unul dintre studenţii tăi?

- Stai o clipă, îi replică Socrate. Înainte să îmi spui acest lucru, aş vrea să treci printr-un mic test, numit "testul celor trei".

- Trei?

- Da, trei, continuă Socrate. Înainte să îmi spui despre studentul meu, să stăm puţin şi să testăm ce ai de gând să îmi spui. Primul test este "testul adevărului". Eşti absolut sigur că ceea ce vrei să îmi spui este adevărat?


- Nu, spuse cunoscutul, doar am auzit despre el.

- Bine. Deci în realitate tu nu ştii dacă este adevărat sau nu. Acum să încercăm testul al doilea, "testul binelui". Ceea ce vrei să îmi spui despre studentul meu este ceva de bine?

- Nu, dimpotrivă, spuse omul din faţa filosofului şi dădu din umeri, destul de stânjenit de situaţia în care intrase de unul singur.

Socrate continuă:

- Totuşi, mai poţi trece testul încă, pentru că mai este un pas, "testul folosinţei". Aşa că te întreb: ceea ce vrei să îmi spui despre studentul meu îmi este de folos?

- Nu, nu chiar…

- Ei bine, concluzionă Socrate, dacă ceea ce vrei să îmi spui nu şti dacă e ADEVARAT, nu e nici de BINE şi nici nu este de FOLOS, atunci de ce să-mi mai spui?

Oare cate vorbe pe care le auzim zi de zi pot trece Testul celor trei?

După ce îţi vei da răspunsul la această întrebare poate te hotărăşti să-ţi trăieşti viaţa şi să nu te mai încarci cu lucruri care ajung mai târziu să te afecteze. Fiecare dintre noi este o persoană specială iar acest test ne poate ajuta să rămânem aşa.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog