-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum Sa Eliminati Nicotina Din Organism Intr-un Mod Natural


Publicitate

Dupa o tigara, nicotina intra in sange. Dureaza 6-8 ore sa eliminati nicotina dintr-o singura tigara. Majoritatea cantitatii de nicotina se elimina prin urina. Nicotina ramasa e metabolizeaza in 48-72 de ore. Nicotina ramasa continua sa circule in vasele de sange timp de 20-30 de zile.


Cea mai buna substanta pentru eliminarea nicotinei este Vitamina C.

Aceasta intareste metabolismul si inmulteste globulele albe. Consumul de fructe si legume poate ajuta de asemenea la eliminarea nicotinei din organism, sunt foarte bune pentru sanatate, contin apa si fac tigarile sa nu mai aiba un gust atragator.
Cercetatorii au demonstrat faptul ca un consum ridicat de fructe si legume va poate ajuta sa rezistati mai mult timp fara tigari.

Universitatea din Buffalo a publicat un studiu conform caruia cercetatorii au determinat 1000 de fumatori in varsta de 25 de ani, sa renunte la fumat. Dupa 14 luni, cercetatorii s-au intalnit cu participantii pentru a vedea daca au mai fumat.

S-a observat faptul ca participantii care au consumat mai multe fructe si legume, s-au abtinut de 3 ori mai mult de la tigari decat cei care au consumat aceste alimente in cantitati mai mici.

Iata cateva motive pentru care consumul ridicat de fructe si legume poate ajuta fumatorii sa renunte la tigari:

- Reduc dependenta de nicotina.
- Continutul ridicat de fibre dau satietate. De cele mai multe ori, fumatorii confunda foamea cu pofta de tigara.
- Carnea, alcoolul si bauturile pe baza de cafeina pot accentua gustul de nicotina. Fructele si legumele nu fac acest lucru, din contra, il amarasc.
- Daca traim o viata sanatoasa trebuie sa ne indepartam si de fumat.

Alimente care inlatura nicotina

1. Apa

Trebuie sa consumati o cantitate mare de apa deoarece nicotina deshidrateaza organismul. Consumul mare de apa determina aparitia transpiratiei eliminand nicotina.

2. Urzicile

Urzicile sunt bogate in fier si sunt foarte bune in distrugerea bacteriilor si al infectiilor.

3. Legumele

Telina, dovleceii, fasolea, vinetele si castravetii afecteaza gustul tigarii si scad dependenta de nicotina. Evitati insa consumul de legume dulci deoarece un consum ridicat de glucoza activeaza acea parte a creierului responsabila cu placerea si satisfactia.

4. Acele de pin

Ceaiul din ace de pin a fost utilizat inca din antichitate pe post de dezinfectant al gatului si gurii insa ajuta si la mentinerea sanatatii pulmonare.

5. Portocalele

Portocalele contin un nivel ridicat de vitamina C asa ca este bine sa consumati cu regularitate pentru a inlocui cantitatea indepartata de nicotina. Portocalele vor ajuta organismul sa indeparteze mai repede nicotina si sa reduca stresul.

6. Kiwi

Kiwi va poate ajuta sa eliminati nicotina din organism, inlocuind-o cu vitamina A, C si E.

7. Sucul de morcovi

Sucul de morcovi contine vitaminele A,B,C,si K, ajutand la eliminare nicotinei din organism. Nicotina va distruge pielea iar sucul de morcovi este bogat in vitamine bune pentru piele.

8. Broccoli

Broccoli contine un nivel ridicat de vitamina B5 si C. Consumul de broccoli ajuta la cresterea nivelului de vitamina C. De asemenea contine substante care protejeaza plamanii de toxine.

9. Spanacul

Spanacul este bogat in vitamine si acid folic, sanatoase pentru organism si amarasc gustul de tabac.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog