-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

9 Plante De Apartament Capabile Sa Curete Aerul


Publicitate

Intrebare: Care aer este mai poluat? Cel din casa sau cel din afara ei? 10 din 10 spun ca aerul din apartament, birou sau casa este mai poluat decat cel din afara lor. Aerul din interior a fost nominalizat, de catre EPA, ca fiind in top 5 cele mai mari riscuri pentru sanatatea publica, aerul inchis dezvolta poluare in interior.


Obiectele din casele noastre emit chimicale toxice precum formaldehida, de exemplu. Puteti fi si tinta poluantilor precum polenul, bacteriile, si alti contaminanti din exterior care intr-un fel sau altul intra in incapere. Din fericire, plantele din casa ne pot ajuta sa rezolvam o parte din aceste probleme ale calitatii aerului.

1. Chrisantema


Nasa a descoperit ca aceasta planta este un adevarat purificator al aerului. Indeparteaza amoniul, benzenul, formaldehida si xilenul din casa. Este destul de populara si ieftina si in plus, pot fi plantate si in exterior.

2. Plantele curgatoare
 

Acestea sunt foarte usor de crescut asa ca, daca sunteti incepator, va recomand sa incepeti cu aceasta planta. Lumineaza si fac foarte repede puisori, putand avea in scurt timp mai multe plante.

3. Dracena


Exista peste 40 de tipuri de dracena, ceea ce inseamna ca este destul de usor sa o gasiti pe cea potrivita pentru dumneavoastra. Ajuta la indepartarea benzenului, formaldehidei, tricolertienei si xilinei din aer. Sunt totusi plante toxice pentru caini si pisici, deci daca aveti animale, ganditi-va de doua ori inainte de a o cumpara.

4. Ficus


Ficusii sunt preferatii mei, putand creste atat cat le permite vasul in care sunt depozitati. De obicei au intre 2-10 metri si detin o putere mare de curatare a aerului. Puteti de asemenea sa tineti aceasta planta in exterior primavara si vara. Ficusul indeparteaza benzenul, tricoletilena si formaldeida, din interior.

5. Crinul pacii


Nu numai ca ne incanta cu minunatele sale flori insa au si puterea de a curata aerul. Infloresc pe intreaga perioada a verii si prefera locurile cu umbra cu pamant moale. Indeparteaza amoniul, benzenul, formaldeida si tricolotilena.

6. Feriga


Aceasta planta prefera locurile racoroase cu umiditate ridicata si lumina indirecta. Baile sunt locuri minunate pentru micutul nostru prieten. Indeparteaza xilina si formaldeida din incaperi.

7. Limba soacrei


Vad aceasta planta peste tot, in birouri sau chiar in restaurante- si nu-i de mirare de ce. Nu necesita prea multa apa si prefera zonele uscate. Nu au nevoie nici de foarte multa lumina. Indeparteaza benzenul, formaldeida si xilina din interior.

8. Palmierul de bambus


Palmierul de bambus filtreaza formaldeida. Traiesc in lumina puternica si soare. Cresc in jur de 2-3 metri, fiind o imagine impozanta in incapere. Indeparteaza benzenul, formaldeida si tricloretilena.

9. Aloe Vera


Aloe este o planta multi-functionala. Are beneficii in sanatate atunci cand se consuma in cantitati mici, ajuta la tratarea arsurilor si curata aerul din incapere. Indeparteaza formaldeida.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog