-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Remedii Pentru Tratarea Hemoroizilor, Facute In Casa


Publicitate

Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizi sunt vene inflamate, formate in jurul anusului sau in partea de jos a rectului- ultima parte din organul intern care comunica cu anusul (reprezentand deschizatura spre tractul digestiv pe unde sunt eliminate fecalele). Exista doua tipuri de hemoroizii- externi si interni. Cei exteriori se gasesc sub piele, in jurul anusului. Cei interiori traumatizeaza rectul si se pot dilata sau prolapsa in anus. Cea mai mare parte a hemoroizilor prolapsati vor reaparea in rect.



Factori si Simptome

Inflamarea venelor din rect sau anus reprezinta motivul aparitiei hemoroizilor si sunt o multime de schimbari care pot determina aceste conditii. De exemplu constipatia sau diareea, efortul depus in perioada constipatiei, statul pe toaleta minute in sir, lipsa fibrelor din alimentatie. Multi oameni se pot confrunta cu hemoroizi datorati varstei inaintate.

Remedii Facute in Casa Impotriva Hemoroizilor

Conform Enciclopediei Medicinale Gale, un procent de 75% dintre oameni vor avea probleme cu hemoroizii la un moment dat. Simptomele hemoroizilor dispar, de obicei, in cateva zile iar unii oameni pot chiar sa nu se confrunte deloc cu simptome. Insa, daca doriti sa scapati cat mai repede de ele, ar trebui sa luati in calcul umatoarele remedii facute in casa:

Praful de Copt:

Pentru a scapa de mancarimile provocate de hemoroizi, aplicati un strat subtire de praf de copt pe zona iritata.

Mancati mai multe Fibre:

Simpla schimbare a dietei si a stilului de viata poate ajuta la reducerea inflamarii si a simtomelor hemoroidale. O dieta compusa dintr-un aport mai mare de fibre poate ameliora constipatia.

Hamamelisul:

Numeroase familii pastreaza recipiente cu hamamelis in baie. Avand proprietati astringente, continutul poate relaxa inflamatia produsa de hemoroizi. Turnati o cantitate mica de hamamelis pe o discheta demachianta, apoi asezati-o peste hemoroizi. Lasati-o pentru cateva miute. Folositi aceasta metoda ori de cate ori sunteti constipat sau pana la disparitia hemoroizilor. Pentru rezultate garantate, tineti recipientul cu hamamelis in frigider inainte de utilizare.

Beti cat mai multe pahare de apa:

Beti cel putin 8 pahare de apa in fiecare zi pentru a scapa de simptomele hemoroizilor. De asemenea, si alte bauturi nonalcoolice va pot ajuta sa scapati de constipatia zilnica.

Cartoful:

Pregatiti-va propriul supozitor din cartof crud decojit. Taiati-l astfel incat sa aiba forma unui glont, apoi introduceti-l in rect.

Smochinele:

Exista persoane care mentioneaza ca au scapat de hemoroizi cu ajutorul smochinelor. Introduceti 3 sau 4 smochine intr-un castron cu apa si lasati-le acolo peste noapte. Dimineata, mancati smochinele si beti apa. Cele mai bne rezultate se obtin daca tratamentul este urmat timp de 3 sau 4 saptamani.

Vitamina E:

Pentru a remedia neplacerile provocate de hemoroizi, aplicati ulei din vitamina E la nivelul tesutului inflamat.

Aloe Vera:

Pentru a trata arsurile si usturimile provocate de hemoroizi, aplicati gel din aloe vera pe zona inflamata. Acesta va grabi procesul de refacere de la nivelul tesutului.

Gel din Aloe Vera si Turmeric:

Puteti, de asemenea, sa faceti o mixtura din turmeric si gel Aloe Vera pentru tratarea hemoroizilor. Puneti o jumatate de lingurita de turmeric la o lingura de gel din Aloe Vera. Amestecati si intindeti mixtura pe zona inflamata.

Pliculetele de Ceai:

In momentul in care hemoroizii incep sa se usuce, apelati la cea mai cunoscuta bautura de pe planeta. Folositi pliculetele de ceai caldut pentru a le aseza in zona cu probleme. Mentineti pliculetele timp de 10-15 minute de doua ori pe zi. Corosivul tanin prezent in ceai ajuta la micsorarea venelor dilatate si la vindecarea tesutului inflamat.

Servetele pentru Copii:

In momentul in care mergeti la toaleta incercati sa nu folositi servetele prea dure pentru curatare. Servetelele pentru copii sunt o alternativa eficace.

Ghimbir, Lime, Menta si Miere:

O alta reteta de tratare a hemoroizilor se obtine prin amestecarea a jumatate de lingurita de ghimbir proaspat presat, o lingurita de suc de lime proaspat si o lingurita de ceai din menta, proaspat. Adaugati o lingura de nectar in amestec si consumati o data pe zi.

Prazul:

Exista cazuri in care consumul unei bucati cosistente de praz seara la cina poate ajuta la reducerea simptomelor hemoroizilor.

Turmericul:

Proprietatile curative ale turmericului pot fi folosite pentru tratarea venelor iritate ce se afla in conexiune cu hemoroizii din interiorul si exteriorul anusului. Amestecati o lingurita de turmeric si o lingura de vaselina. Aplicati balsamul obtinut din amestec pe hemoroizi inainte de culcare.

Tipul de Hartie Igienica:

In momentul in care va confruntati cu o eruptie a hemoroizilor, alegeti o harie igienica alba, nemirositoare, pentru a evita iritarea si mai puternica a hemoroizilor.

Curatarea:

Dupa fiecare toaleta, curatarea in zona afectata poate accelera vindecarea .

Apa Calduta:

Pentru a va ameliora starea in momentul in care suferiti de hemoroizi, este recomandat sa va asezati intr-o cada, timp de 10 minute, plina cu apa calduta. Repetati acest procedeu de cateva ori zilnic.

Exercitiile:

Sportul va ajuta corpul sa se relaxeze si va poate elibera de constipatie, cea care poate agrava starea hemoroizilor.

Incercati sa nu va fortati:

Pe perioada utilizarii toaletei. Asta ar putea duce la agravarea starii hemoroizilor.

Incercati sa nu va scarpinati:

Cei care au incercat sa se scarpine in zona unde apar hemoroizii nu au facut decat sa isi irite si mai tare zona.

Crema de bebelusi:

Crema pe care o folositi pentru bebelusi va poate ameliora jena provocata de hemoroizi.


Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
Rid
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog