-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Atentie: Nu refierbeti apa!


Publicitate

Cand fierbem apa, se produc anumite schimbari in compozitia acesteia. Sunt schimbari pozitive deoarece compusii volatili se evapora si gazele se dizolva. De aceea apa fiarta este buna pentru consum.

Cu toate acestea, atunci cand apa este lasata sa fiarba prea mult timp sau este refiarta, compusii sai chimici pot dauna sanatatii tale si asta deoarece se produce o acumulare de numeroase substante periculoase.

In aceasta situatie nu se recomanda consumul de apa deoarece pe langa aceasta se consuma si numeroase substante chimice.

Aceste substante includ adesea arsenic, nitrati si fluor. Mineralele sanatoase pot deveni daunatoare atunci cand se acumuleaza. Cum ar fi de exemplu sarurile de calciu, care pot duce la aparitia pietrelor la rinichi si calculi biliari, cand sunt consumate in cantitati mari.

Efectele nocive ale apei refierte.

1. Arsenic

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) sustine ca "apa potabila reprezinta cea mai mare amenintare pentru sanatatea publica din cauza continutului de arsenic."

Expunerea la arsenic poate duce la intoxicatie, care, in functie de nivelul de expunere, poate dezvolta treptat efecte fizice pe parcursul mai multor ani.

Riscurile potentiale de intoxicatie cu arsenic implica simptome gastro-intestinale, diabet, neuropatie periferica, boli cardiovasculare, disfunctii ale sistemului renal, leziuni ale pielii si chiar cancer.

2. Nitrati.

Nitrati exista peste tot: in sol, apa, aer, etc. Dar, daca produsul chimic este folosit ca un aditiv alimentar, de exemplu, in carne, sau daca este expus la temperaturi ridicate, cum ar fi apa clocotita, acesta devine extrem de periculos.

Temperaturile ridicate transforma nitrati in nitrozamine, care sunt cancerigene.

Nitratii sunt asociati diferitelor tipuri de cancer, inclusiv ovarian, de colon, vezica, pancreas, esofag si cancerul de stomac, precum si multe boli, cum ar fi leucemia.

3. Fluorul.

O multime de cercetari au fost efectuate pe fluorura chimica si prezenta acesteia in apa de baut. Se stie ca fluorura se gaseste in apa si prezinta un potential risc pentru sanatatea ta. Desi proprietatile sale nocive sunt dovedite stiintific, guvernul insista asupra mentinerii in apa noastra.

Conform datelor de la Universitatea Harvard, obtinute prin 27 de studii care au fost efectuate pe o perioada de 22 ani, expunerea la fluorura poate dezvolata efecte adverse in dezvoltarea neurologica si cognitiva la copii,

Revista de "Mediu si Stiinte Medicale" a gasit aceste studii concludente si a ajuns la concluzia ca fluorura, in apa de baut, a condus la scaderea IQ-ului la copii.

Fluorura a fost, de asemenea, legata de rate mai mici de fertilitate la soarecii masculi, conform unui studiu mai recent, incheiat in 2013.

Spune-le si altora de riscurile acestea. Da un share!

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog