-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Atentie la carnea rosie, creste riscul de cancer!


Publicitate

Un articol de Andrei P.

O serie de studii au identificat o legatura intre consumul de carne rosie si aparitia unor tipuri de cancer, cum ar fi, cancerul de colon, cancerul mamar, cancerul de ovar, cancerul de plamani sau cancerul de prostata.

Vinovata de aparitia cancerului ar fi molecula Neu5Gc, o molecula din zahar, care se gaseste in carnea de vita, de porc si de miel. Cand este ingerata, aceasta molecula este perceputa de organism ca o substanta straina, iar sistemul imunitar raspunde, provocand inflamatii ale organismului, de aici in timp ajungandu-se la formarea tumorilor canceroase.

Molecula Neu5Gc este prezenta in organismul tuturor mamiferelor, in mod natural, cu exceptia oamenilor, de aceea, spre deosebire de oameni, la alte mamifere consumul de carne rosie nu creste riscul de aparitie a cancerului.


Conform unui studiu realizat pe soareci, citat de Daily Mail, aceasta molecula de zahar straina, actioneaza ca un cal troian, devenind parte a celulelor organismului. Cercetatorul Dr. Ajit Varki, de la Universitatea California, a declarat ca molecula creste riscul de cancer, dar nu pare a fi principala cauza a bolii. In cadrul studiului, s-au facut cercetari pe 2 grupuri de soareci, unele animale avand in mod natural molecula Neu5Gc in organism, in timp ce animalele din grupa cealalta, erau modificati genetic pentru a nu avea acest zahar prezent in mod natural in organism.

Astfel, fiind hraniti la fel, cu alimente ce contineau molecula de zahar, s-a intarit ideea potrivit careia ingerarea de Neu5Gc non uman si producerea de anticorpi dedicati acestei molecule de zahar duce la o crestere a riscului de cancer la soareci. La oameni, dovada ar fi foarte greu de obtinut insa, acest studiu ar putea explica si alte legaturi ale consumului de carme rosie si boli precum asteroscreloza sau diabetul de tip II.
Consumati asadar carne in cantitati mai mici, si mai ales, incercati sa aveti surse de aprovizionare sigure.

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.
Cu drag,


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog