-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cateva metode pentru a trata alcoolismul!


Publicitate

Alcoolismul este recunoscut în lumea intreaga ca o boala. Se poate prezenta diferit de la o persoana la alta si este o boala progresiva, ceea ce înseamnă că devine mai gravă, iar efectele sale se agraveaza in timp. Alcoolismul poate cauza atat probleme fizice cat și psihice. 



Semne si simptome ale alcoolismului includ o incapacitate de a limita consumul de alcool, nevoia urgenta de a bea, toleranță la alcool și indispozitia atunci când alcoolul nu este disponibil. Unii oameni experimenteaza simptome fizice de sevraj, cum ar fi greata, transpiratiea si chiar tremura, atunci când nu beau.

Problemele de sănătate cauzate de consumul excesiv de alcool includ boli de ficat, probleme digestive, probleme cu inima, complicatii la bolnavii de diabet, probleme sexuale, probleme cu ochii, pierderea de masa osoasa, complicatii neurologice, sistem imunitar slăbit și un risc crescut de cancer. Alcoolism este de asemenea asociat cu leziuni accidentale, atac, pagube materiale, creșterea criminalității și sinucidere.

Majoritatea oamenilor nu pot depasi o dependenta de alcool fără ajutor. Negarea problemei este o problemă comună, care întârzie tratament adecvat pentru alcoolic. Acesta este motivul pentru care este nevoie de sprijin familial, încurajare și ajutor profesional.

Împreună cu ajutor profesionist, modificarea stilului de viata si schimbarile de dieta se poate lupta impotriva alcoolismului.

Iată cateva moduri de a trata alcoolismul.

1. Exercitiile fizice


Exercițiile fizice regulate ajuta la reducerea efectelor pe termen lung ale alcoolismului. Potrivit unui studiu publicat în 2013, exercitiile fizice regulate ajuta la prevenirea leziunilor creierului si la pierderea functiei cognitive cauzate de consumul excesiv de alcool.

În plus, exercitiile mențin corpul sănătos, reduc stresul, imbunatatesc starea de spirit, lupta depresia si reduc pofta de alcool. Exercitiile regulate ajuta si la un somn mai bun. Având în vedere beneficiile fizice și mentale ale exercitiilor, multe programe de dezintoxicare conțin o serie de exercitii fizice.

Daca te lupti cu alcoolismul, include exerciții, cum ar fi mersul pe jos, alergatul, ciclism, înot sau aerobic in rutina de zi cu zi.

2. Acupunctura


Unii alcoolici au gasit acupunctura, o forma de medicina chineză antică, a fi o metodă utilă pentru a rezista poftei de a bea. Potrivit unui studiu din 2002, acupunctura pe punctele de presiune corectă asupra urechii poate ajuta la reducerea dorintei de alcool.

În plus, acupunctura ajuta la reducerea anxietatii si depresiei, două motive principale ce provoaca consumul excesiv de alcool.

3. Yoga și Meditație


Yoga si meditatia pot ajuta, in lupta împotriva alcoolismului. Yoga ajută oamenii sa restabileasca legătura dintre organe și mintea lor, îmbunătățind în același timp forța fizică. Aceasta poate fi utila atunci când sunteti stresati. În plus, meditația va ajută sa va relaxati mintea și sufletul.

4. Dieta sanatoasa


Dieta joaca un rol important in capacitatea cuiva de a rămâne treaz și de a reduce efectele consumului excesiv de alcool. Alcoolismul reduce pofta de mancare si capacitatea organismului de a absorbi nutrienti. Acesta este motivul pentru care majoritatea alcoolicilor sufera de deficiente nutritionale. Organismul are nevoie de multe vitamine si minerale pentru a depăși efectele secundare ale consumului excesiv de alcool.

Mananca alimente bogate in vitamina B12 pentru a ajuta la îmbunătățirea funcționării ficatului și pentru a opri poftele de alcool.
Mananca alimente bogate in vitamina C pentru a îmbunătăți funcționarea creierului și pentru a reduce interesul dumneavoastră în alcool.
Mananca alimente bogate in aminoacizi pentru a ajuta la stabilizarea starea de spirit, care, la rândul său, va ajuta sa rupeti ciclul de dependenta.
Evitati cofeina, zaharul si nicotina, care pot contribui la nevoia de a bea.

Cel mai bine este sa manancati cereale integrale, cereale, fructe si legume proaspete si alte glucide complexe bogate in fibre pentru a ajuta la menținerea nivelurilor de echilibru de zahar din sange. Niveluri scazute de zahar din sange au tendinta de a induce pofta de alcool.

5. Uleiul de cocos


Uleiul de nucă de cocos este un alt excelent remediu natural pentru a ajuta la tratarea dependentei de alcool. Consumul de alcool duce la stres oxidativ care contribuie la rezistența la insulină și interferează cu metabolismul glucozei creierului. Uleiul de nucă de cocos, fiind bogat in antioxidanti si grasimi saturate, ajuta la hranirea si vindeca creierul.

In plus, acest ulei este bun pentru scăderea colesterolului, oferind energie.

Mananca cateva linguri de ulei de cocos extra-virgin zi cu zi. De asemenea, puteți adăuga la băuturi calde sau piureuri și să-l utilizați pentru gătit.

Daca ti-a placut articolul nu uita sa dai share!

Sunt Andrei si va doresc multa sanantate!


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog