Publicitate
Suntem peste 3500 de oameni care au semnat petiția noastră prin care cerem companiilor de utilităti să ne dea banii înapoi.
Trebuie să ne organizăm și pentru asta trebuie să vă exprimați ferm dorintă de a actionă în judecată compania respectivă care credeți că v-a prejudiciat.
Prof univ.dr, avocat Florin Ciutacu sprijină petiția noastră și ne oferă un punct de vedere datataor de speranța pentru câștigul în cauza noastră:
“Situatia de fapt, așa cum apare în presă, relativă la reflectarea în factură remisă subiecților de drept – persoane fizice și persoane juridice
– a unor sume de bani rezultate de proastă administrare, în sens larg, a afacerii de către furnizor, suscită interes. Cât privește dreptul substanțial, apreciem că dreptul la daune interese compensatorii și moratorii este născut în patrimoniile beneficiarilor.
Dacă este vorba despre o răspundere contractuală sau dacă este vorba despre o răspundere civilă delictuală, este, de asemenea, o chestiune de calificare juridică care, credem, prezintă interes. Această chestiune de calsificare juridică se va putea rezolvă, de la caz la caz. Oricum ar fi, dată fiind faptă, care apare că fiind ilicita, această se pare că a creat un prejudiciu, celelalte două condiții pentru antrenarea răspunderii – contractualae și/sau delictuale – anume raportul de cauzalitate dintre faptă ilicita și prejudiciu și vinovătia, fiind, după datele pe care le
avem, că fiind certe.
Din punct de vedere procedural, apreciem că valorificarea dreptuilor la daune de către cei prejudiciati, este posibilă, urmând că, dacă toți sau numai o parte dintre cei prejudiciati aleg să îl cheme în judecată pe furnizorul (…… se va trece numele companiilor), să se intocmească ori cereri individuale o o cerere comună, alegând, în condițiile Codului de procedură civilă, coparticiparea procesuală.
Spre acest sfârșit, în considerarea normelor de drept pozitiv și a princiilor de drept civil substanțial și de drept civil procesual, ne manifestăm solidaritatea cu subiecții de drept care, semnând contractele de adeziune au avut reprezentarea unui echilibru contractual, care, se pare, că nu a existat.”
Sursa: extranews.ro
Publicitate
loading...
No comments:
Post a Comment