-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

8 semne că mănânci prea mult zahăr


Publicitate

Mai toţi avem o adevărată apetenţă pentru deserturi! Carbohidraţii dulci se strecoară astăzi nu numai în prăjituri şi ciocolată, ci în mai toate alimentele cumpărate, ceea ce ne predispune la îmbolnăviri.

Printre produsele cu conţinut ridicat de zahăr cărora le rezistăm cel mai greu, şi care cauzează cele mai multe probleme, se numără mai ales:

cum stii ca mananci prea mult dulce

• Siropurile,

• Băuturile acidulate,

• Bomboanele dulci,

• Cerealele.

Potrivit Asociaţiei Americane pentru Sănătatea Inimii, cantitatea zilnică maximă admisibilă de zahăr adăugat este de 150 de calorii (37,5 grame) pentru bărbaţi, respectiv 100 de calorii (25 grame) pe zi pentru femei (un prag depăşit cu lejeritate la consumarea unei singure doze de cola).

Există simptome ale excesului de zahăr? Deşi poate părea ciudat, corpul ne semnalează de multe ori în mod vădit excesele de dulciuri, şi chiar pe mai multe căi!

Într-un interviu pentru revista Daily Health, Sherri Green, medic podiatrist newyorkez, a declarat că zahărul, alături de cerealele rafinate şi grăsimile trans, este una dintre substanţele chimice care favorizează procesele inflamatorii din organism. 

Deşi creierul adoră porţiile generoase de zahăr, corpul acuză de multe ori supradozele prin simptome clare, dintre care cele mai importante sunt:

1. Pofta constantă de zahăr. Cu cât consumi mai mult zahăr, cu atât devii mai dependent de el. Asemenea unui drog, zahărul induce o stare tranzitorie de extaz. La epuizarea stării de plăcere, corpul revendică o nouă doză.

Excesul de zahăr nu numai că intensifică pofta de dulciuri, ci şi creşte gradual dimensiunile porţiilor necesare pentru satisfacerea cerinţelor creierului.

2. Oboseala şi lipsa de energie. Stabilitatea energiei biologice este puternic condiţionată de stabilitatea glicemiei, iar excesele declanşează uneori disproporţii destabilizante pentru corp.

Este esenţială menţinerea unei glicemii normale pentru prevenirea asimilării de grăsimi şi a stărilor de oboseală şi letargie.

3. Erupţiile cutanate. Persoanele cu sensibilităţi glicemice pot suferi erupţii acneice sau reacţii cutanate alergice odată cu salturile valorice ale insulinei determinate de excesul de zahăr. Excesele de zahăr pot deveni literalmente vizibile pe faţă în decurs de câteva zile.

Dacă te confrunţi frecvent cu astfel de probleme, poate fi un semn că este nevoie să-ţi schimbi radical alimentaţia.

4. Îngrăşarea. Zahărul nu conţine proteine şi nici fibre, iar variantele ultrarafinate introduc în corp doar calorii goale, fapt care favorizează îngrăşarea.

Zahărul declanşează eliberarea hormonului insulină, care contribuie direct la îngrăşare. Atunci când corpul ajunge să nu mai reacţioneze la dozele normale de insulină, se conturează tulburările de rezistenţă la insulină, care provoacă, la rândul lor, obezitate şi diabet.

5. Irascibilitatea. Excesul de zahăr îşi pune amprenta asupra sănătăţii atât fizice cât şi pshice. „Supradozele” favorizează irascibilitatea şi tulburările de dispoziţie.

Aceste simptome se datorează creşterilor bruşte ale glicemiei, şi sunt resimţite cel mai puternic de persoanele cu probleme de anxietate.

6. Cariile dentare. Majoritatea cariilor dentare se datorează excesului de zahăr! Bacteriile orale se hrănesc în special cu zahăr, după care produc acizi corozivi care atacă smalţul dentar. Nu zahărul în sine duce la apariţia cariilor, dar este cu siguranţă factorul declanşator al deteriorării danturii.

7. Lentoarea în gândire, mai ales după mese. Problemele de concentrare se numără printre simptomele frecvente ale glicemiei scăzute.

Din nou, zahărul provoacă salturi şi prăbuşiri bruşte ale glicemiei, iar dezechilibrele repetate predispun la probleme de ordin cognitiv.

8. Deserturile savuroase de altădată devin insipide. Zahărul consumat în cantităţi prea mari face ca papilele gustative să dezvolte toleranţă. Dulciurile consumate par mai puţin dulci, aşa că există tentaţia să creştem dimensiunile porţiilor.

Intensificarea nevoii de zahăr este fără dar şi poate problematică pentru sănătate, dar reducerea treptată a alimentelor şi a băuturilor dulci rezolvă în timp problemele de toleranţă şi corectează dezechilibrele glicemice.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog