-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Motivele pentru care femeile sunt mai longevive decât bărbații


Publicitate

Da, există foarte multe studii care arată faptul că femeile trăiesc în medie cu 5 ani mai mult decât bărbații.

Media de viață pe continente:
  • În SUA media de viață este de 81 ani în rândul femeilor și 76 în cel al bărbaților.
  • În Suedia 83.5 în rândul femeilor și 79.5 în rândul bărbaților.
  • În Europa, diferența este de 5.8 ani
  • În țări precum India sau Bangladesh, diferența este de 0.6 sau 0.1 ani.
  • În Australia, diferența este de 4 ani.

De ce sunt femeile mai longevive decât bărbații?

1. Stilul de viață

lista cu motivele pentru care femeile traiesc mai mult decat barbatii

Cercetătorii arată că bărbații sunt mai puțin grijulii cu sănătatea lor, spre deosebire de femei. De asemenea bărbații lucrează în medii cu un risc mai crescut, iar asta face ca femeile să trăiască mai mult. De exemplu, bărbații lucrează în mine sau armată, locuri unde nu sunt întâlnite prea des persoane de sex feminin.

2. Bolile cardiovasculare

Fumatul și consumul de alcool îi expun mai mult pe bărbați decât pe femei, la dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Femeile dezvoltă boli cardiace în intervalul 70-80 de ani, însă bărbații încep de la 50.

3. Prezența celor doi cromozomi X

Este deja cunoscut faptul că femeile au doi cromozomi X, iar bărbații au un cromozom X și unul Y. Lipsa celui de-al doilea cromozom X face ca bărbații să îmbătrânească mai repede și să dezvolte mai multe boli.

4. Prezența estrogenului

Estrogenul este un hormon specific femeilor. Acesta conține antioxidanți, care înlătură foarte multe toxine din organism, datorate îmbătrânirii celulelor sau stresului din viața de zi cu zi.
Estrogenul elimină de asemenea și colesterolul, prevenind dezvoltarea bolilor cardiovasculare, iar studiile recente spun că acest hormon chiar împiedică apariția Alzheimer-ului.

5. Nivelul scăzut de testosteron

Testosteronul este un hormon întâlnit atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților, fiind foarte important pentru buna funcționare a mușchilor și pentru întreținerea generală a sănătății. Datorită nivelului crescut de testosteron, bărbaţii au tendinţa de a avea un comportament mai riscant decât femeile. Băieţii în perioada finalului adolescenţei și la vârsta de 20 de ani experimentează așa numita «furtună de testosteron». Nivelul hormonului poate fi extrem de ridicat și fluctuant, iar acest lucru poate duce la comportamente periculoase, astfel de acţiuni riscante includ consumul excesiv de alcool, condusul imprudent sau chiar comportamente agresive.

6. Legea firii

Fie că vrem sau nu să acceptăm, femeile primesc de la mama natură mai mulți ani de viață, în detrimentul bărbaților, iar asta se întâmplă și în cazul speciilor animale.

Fiecare dintre noi face alegeri în viață, care contribuie într-o oarecare măsură la prelungirea sau scurtarea vieții, așa că încercați să optați pentru un stil de viață cât mai sănătos!

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.



Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog