-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Medicamentele pentru reducerea colesterolului determină îmbătrânire prematură, leziuni cerebrale şi diabet – Află ce alternative naturale poţi folosi


Publicitate


În urmă cu câţiva ani, unii medici propuneau chiar ca medicaţia cu statine să fie furnizată tuturor direct prin reţelele regionale de apă potabilă! De parcă apa fluorurată ce trece drept tratament preventiv administrat în masă, şi care s-a dovedit deja a fi toxică, n-ar fi de-ajuns!

Unul din patru americani în vârstă de peste 55 de ani primesc tratament cu statine, majoritatea dintre care nu suferă de afecţiuni cardiovasculare. Multor pacienţi li se prescriu statine doar pentru colesterol mărit, asta imediat după ce FDA a reuşit, cel puţin parţial, să scoată din prospectele şi reclamele acestor medicamente o serie de avertismente cu privire la efectele lor adverse.

nu mai consuma tratamente pentru reducerea colesterolului

Aparent, Pfizer nu se mulţumeşte cu veniturile de 140 de miliarde de dolari obţinute din vânzarea medicamentului Lipitor până la retragerea brevetului de punere pe piaţă. Acum, multe alte companii farmaceutice continuă să încaseze profituri cu propriile lor versiuni de statine, în timp ce mulţi cardiologi le bagă pe gât aceste medicamente pacienţilor trecuţi de vârsta a doua. Chiar şi mulţi tineri sunt duşi de nas să ia statine în baza unor interpretări incorecte şi învechite ale raportului procentual dintre colesterolul LDL şi cel HDL.

Carolyn Dean, medic primar, specialist în nutriţie, autoare a cărţii Moarte prin medicina modernă, şi promotoare ferventă a suplimentelor de magneziu, a citat în cartea ei rezultatele unui studiu japonez care demonstrează că statinele mai degrabă îmbolnăvesc inima decât să o vindece.

Pfizer trebuie să fi cheltuit milioane de dolari doar pe această reclamă. Aluzia este debilitantă: n-ai cum să mori atât timp cât colesterolul din sânge este scăzut, şi ai face bine să începi să iei statine dacă ai colesterolul mărit. Bineînţeles, nu este decât o minciună sfruntată. În rapoartele de prevenţie clinică primară nu există nicio dovadă că statinele ar fi prelungit viaţa vreunui pacient. Iar din punct de vedere cardiologic, se sugerează că poţi mânca practic orice atât timp cât ai un colesterol scăzut. Nu-i nicio problemă dacă bagi în tine dulciuri cu nemiluita când cântăreşti deja 150 kg.

Studiile care pun la zid statinele sunt trecute cu vederea de FDA şi de majoritatea medicilor

Rezumatul studiului japonez publicat în martie 2015 în revista Expert Review of Clinical Pharmacology – „Expertiză în domeniul farmacologiei clinice”, lansează la final un atac voalat la adresa statinelor: „Astfel, epidemia de insuficienţă cardiacă şi ateroscleroză care a cuprins societatea modernă poate fi în mod paradoxal agravată de utilizarea universală a medicamentelor cu statine. Noi propunem ca directivele actuale asupra tratamentului cu statine să fie reevaluate temeinic.”

Rezumatul menţionează că statinele împiedică producţia naturala a coenzimei Q10. Puţini ştiu că CoQ10 a fost descoperită şi utilizată prima oară pentru întărirea inimii chiar de către niponi. Din arhipelagul nipon, CoQ10 a pătruns pe plan internaţional ca supliment alimentar menit să sporească producţia de energie celulară, sau ATP.

Aşadar, această coenzimă atât de necesară pentru sănătatea inimii şi a sistemului circulator este redusă la tăcere de medicaţia cu statine. Rezumatul continuă prin a preciza că şi vitamina K2 este inhibată de aceste medicamente. Este binecunoscut faptul că suplimentele şi alimentele bogate în K2-7 sau MK-7 sunt foarte importante pentru împiedicarea calcifierii arterelor şi a camerelor inimii. Împreună cu magneziul, K2-7 are grijă ca acest mineral să ajungă acolo unde-i e locul – în oase şi dinţi.

Depunerile de calciu şi calcifierea pereţilor arteriali generează procese inflamatorii pe care colesterolul încearcă să le reducă. Acesta este motivul pentru care colesterolul este adeseori considerat pe nedrept vinovat pentru blocarea arterelor când, de fapt, el nu face altceva decât să „bandajeze” depunerile de calciu care inflamează ţesuturile.

Accentul pus pe suplimentarea masivă a calciului a dus de fapt la agravarea bolilor de inimă. Vitamina K2 escortează calciul din sânge către ţesuturile osoase, acolo unde-i este locul. Magneziul şi dioxidul de siliciu susţin şi ele acest proces, motiv pentru care dr. Dean încurajează suplimentarea magneziului.

De asemenea, studiul japonez arată că statinele afectează biosinteza proteinelor de seleniu, cum este glutationul, care are rol de prevenire a peroxidării lipidelor, un proces care lezează membranele celulare adipoase.

Un studiu irlandez publicat în 2013, denumit „Latura întunecată a statinelor – Evaluarea sistemică a efectelor medicamentelor cu statine”, a concluzionat vehement: „Aceste constatări asupra efectelor adverse majore ale statinelor nu au fost raportate în întregime până în prezent, iar modul în care publicului îi este ascuns adevărul este pur şi simplu o farsă ştiinţifică.” Acest studiu a fost prezentat în întregime pe site-ul healthimpactnews.com, pentru ca toţi pacienţii să poată vedea cu ochii lor ororile statinelor.

Acest studiu din 2013 a fost finalizat înainte ca unii oameni de ştiinţă să conştientizeze în sfârşit că boala Alzheimer şi multe alte boli neurologice se află în strânsă legătură cu compromiterea procesului de producţie naturală a colesterolului, principala ţintă vizată de statine. Colesterolul este indispensabil generării şi menţinerii integrităţii pereţilor celulelor nervoase şi a tecii de mielină, care protejează sistemul nervos şi sprijină comunicarea interneuronală prin impulsuri electrice.

Alternative mai bune pentru protejarea sănătăţii inimii

Dr. Dean recomandă în primul rând suplimentarea magneziului, considerat a fi cel mai important mineral şi fiind implicat în peste 300 de procese metabolice celulare, multe dintre care afectează în mod direct inima. Ea subliniază faptul că magneziul inhibă, totodată, producerea în exces a colesterolului, dar nu compromite de tot rezervele de colesterol ca în cazul statinelor. Magneziul contribuie la echilibrarea producţiei de colesterol.

Atunci când nivelurile de colesterol sunt prea mici, conversia iniţială a luminii solare în vitamina D3 este sistată, iar protecţia lipidică a celulelor are de suferit. Deficienţele de vitamina D favorizează apariţia multor boli. Linus Pauling a formulat un supliment special cu vitamina C şi lizină pentru eliminarea plăcilor de calciu din artere şi pentru creşterea elasticităţii arteriale.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog