-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Efectele consumului de ciocolată negră asupra inimii


Publicitate


Cine nu tânjeşte după o bucăţică de ciocolată? Tuturor le place ciocolată, dar conform unor studii ciocolata neagră este bună pentru inima datorită conţinutului ridicat de cacao.

Tot studiile arată că persoanele care consumă ciocolată neagră sunt mai sănatoase din punct de vedere cardiovascular.

mananca cacao pentru a fi sanatos

Popoarele din India consumau 4 ceşti de cacao pe zi și erau perfect sănătoase. Este recomandat consumul de cacao în cazul în care te confrunți cu dureri de cap, dar nu în exces, pentru că poate cauza migrene.

Cacaua este bogată în compuşi activi care mai sunt cunoscuţi ca şi antioxidanţi. Aceasta se află printre primele 10 alimente bogate în antioxidanţi iar dacă este amestecată cu mentă, anason, cuişoare sau fructe de pădure, efectul este dublu.

Mai multe sudii au arătat că, consumul de ciocolată neagră este benefic pentru persoanele care au boala arterelor periferice. Această boală se manifestă prin crampe dureroase şi dificultăţi în exercitarea mişcărilor datorită faptului că fluxul sanguin de la nivelul braţelor şi picioarelor este scăzut.

Dacă mănânci zilnic 40 de grame de ciocolată neagră, fluxul sanguin va fi îmbunătăţit.

În cazul în care suferi de hipertensiune arterială, trebuie să mănânci ciocolată neagră. Consumul de ciocolată neagră reduce tensiunea arterială chiar dacă o face doar pe termen scurt. Acest lucru a fost demonstrat într-un studiu în care oamenii au mâncat aproximativ 6 grame de ciocolată neagră pe zi apoi au fost comparaţi cu persoane care au consumat aceeaşi cantitate de ciocolată albă.

Rezultatele au arătat că, ciocolata neagră a scăzut tensiunea arterială sistolică cu 3 puncte iar tensiunea arterială diastolică cu 2 puncte.

Tot studiile spun că dacă vrei să menţii sub control colesterolul trebuie să mănânci ciocolată neagră. Datorită teobrominei conţinută de ciocolată neagră, persoanele care au consumat acest tip de ciocolată au înregistrat o scădere în medie de 12% a colesterolului rău şi au mai înregistrat o creştere a nivelului de colesterol bun. Colesterolul rău este legat de un risc mai mare de a dezvoltă boli de inimă.

După toate acestea,cred ca este indicat pentru dumneavoastră să consumați zilnic ciocolată neagră, asta pentru a avea o inimă sănătoasă!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog