-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

9 metode prin care să elimini buruienile, fără să distrugi florile


Publicitate

A venit momentul să îți aranjezi grădina, gata cu buruienile! Primăvara își spune deja cuvântul, așa că ne dorim cu toții să avem o grădină plină cu flori, în care să ne relaxam și să ne încărcăm cu energie pozitivă. Până să ajungem acolo, este foarte mult de muncă... Plus că mai apar și întrebări precum: cum scap eu de toate buruienile astea fără să fac vreun rău florilor? Noi ți-am pregătit câteva produse care te vor ajuta să spui stop acestor probleme, fără ajutorul unei firme de profesionale de grădinărit.



Iată ce îți propunem noi:

1. Oțet alb

Cea mai rapidă metodă de a scăpa de buruieni! Pulverizează oțet pe buruieni. Acest preparat acid este perfect pentru distrugerea buruienilor din curtea ta, însă ai grijă să nu atingă și florile!

2. Mălai

Vrei ca pur și simplu buruienile să nu crească în grădina ta? Presară pur și simplu mălai pe întreaga suprafață a pământului din curte. Dacă nu ai fost pe fază și deja buruienile au început să crească, poți presăra la rădăcina lor, chiar și acum, mălai. Le va distruge!

4. Apă fierbinte

Poate cea mai ieftină metodă de a distruge buruienile este să folosești apă fierbinte. Toarnă pur și simplu apa fierbinte la rădăcina buruienilor.

5. Borax

Poate că l-ai folosit în bucătărie, însă nu și în grădină. Ei bine, boraxul este foarte eficient când vine vorba de îndepărtarea buruienilor. Amestecă 250 gr în 2 litri jumătate de apă și pulverizează peste buruieni. Vei vedea cum pur și simplu se usucă, fără să afecteze florile din jur.

6. Ierbicid preparat în casă

Cu toții am folosit ierbicid din comerț, prima oară ierbicidul a fost produs în anul 1970, însă conținutul mare de chimicale ne face de multe ori să spunem NU utilizării lui. Mai bine îl preparăm în casă, ce spuneți? Fără aditivi, fără chimicale.
Ia o găleată de dimensiuni medii, amestecă părți egale de oțet, sare grunjoasă și detergent de vase. Pune apoi în recipiente cu pulverizator și aplică pur și simplă pe buruieni.

7. Mulci

Cea mai blândă metodă prin care se elimină buruienile. Nu afectează florile și te scapă eficient de acești musafiri nepoftiți. În plus, dau un aspect plăcut grădinii.

Primăvara, pur și simplu se desface mulcul în locurile în care se va semăna sau planta ceva, lăsând acoperit solul din jur. Astfel, buruienile nedorite întârzie în creștere, în timp ce plantele cultivate pot să crească liber. Dacă există un strat suficient cu mulci, aproape că nu mai este nevoie de prășit.

8. Bicarbonatul de sodiu

Poți aplica oricând bicarbonat de sodiu în grădina ta. Proporția trebuie să fie de 1 linguriță la fiecare buruiană. Este recomandat ca bicarbonatul să acopere întreaga rădăcină a plantei. De asemenea, bicarbonatul previne și formarea altor buruieni.

9. Sare grunjoasă

Cea mai populară metodă de a distruge buruienile, este sarea grunjoasă. Poți presăra direct pe buruiană sau poți prepara un amestec sărat, pe care să îl pulverizezi pe plantă. Încearcă să aplici doar pe buruiană, nu și pe flori.

Ce spui? Tu știi alte metode prin care poți distruge buruienile? Nu uita să distribui și să ne spui tehnica ta, în rubrica de mai jos.

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog