-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Renunţă la fumat fără să te îngraşi


Publicitate



Majoritatea fumătorilor spun că teama principală de a renunţa la fumat se datorează acumulării kilogramelor în plus. 

Eu aveam un ritual: imediat după ce terminam de mâncat, fumam o ţigară şi nici nu se punea problema să nu fumez o ţigară atunci când consumam un pahar cu alcool. Sunt sigur că orice fumător se regăseşte în relatările mele. Pot spune că am fost nevoit să găsesc o metodă pentru a scăpa de această dependenţă.

sfaturi pentru a renunta la fumat fara a te ingrasa

Iată ce paşi am urmat eu



6 metode prin care nu te îngraşi când te laşi de fumat 


1. Spală-te pe dinţi 



Atunci când simţi nevoia să fumezi, mai ales după ce ai mâncat, spală-te pe dinţi. Chiar dacă îţi vei aprinde ţigara, aceasta nu va avea gustul obişnuit şi astfel o vei stinge imediat. 

Ori de câte ori simţi nevoia să fumezi, în loc să mănânci încearcă să te speli pe dinţi, astfel nu te vei îngrăşa. 



2. Exfoliază-ţi limba



Odată curăţată limba, vei simţi gustul mâncării mult mai bine şi astfel nu va mai fi nevoie să mănânci mai mult. De asemenea, se pare că o limbă curată ajută la înfrânarea poftei pentru o ţigară. Încearcă să exfoliezi limba cu ajutorul unei periuţe de dinţi.


3. Bea multă apă 



O altă metodă simplă de a nu te îngraşă atunci când te laşi de fumat este să înlocuieşti mâncatul cu un pahar cu apă. Organismul nostru nu poate face diferenţa dintre sete şi foame, de aceea este posibil ca atunci când simţi nevoia să mănânci, deoarece nu poţi fuma, de fapt să îţi fie sete. Încearcă să consumi dimineaţa apă cu lămâie şi astfel vei elimina toxinele din organism, menţinând starea de saţietate pentru mai mult timp. 



4. Mestecă frunze de mentă 



O altă variantă, este aceea de a mesteca frunze de mentă, astfel vei avea o respiraţie proaspătă, gingii sănătoase iar pofta de ţigară va dispărea.



5. Meditaţie 



Optează pentru meditaţie. Îţi poţi începe ziua sub această formă pentru a diminua dorinţa de a fuma. 



6. Dă-ţi seama de ce îţi este realmente foame



Analizează puţin problema şi află de ce îţi este realmente foame. Da, este posibil ca lipsa ţigării să ducă la apariţia poftei de mâncare, însă îţi este cu adevărat foame? Este posibil să mănânci pe stres... 

Chiar dacă îţi este poftă de o ţigară nu ceda şi nici nu o înlocui cu mâncare. Pot apărea stări de anxietate sau nervozitate, însă urmând sfaturile de mai sus, acestea se vor diminua odată cu trecerea zilelor. 
Du un stil de viaţă sănătos, consumă mesele principale ale zilei şi încearcă să nu înlocuieşti un obicei nesănătos cu un consum de alimente nesănătoase. 



Acestea sunt poate cele mai bune sfaturi pe care ţi le pot da. Pe mine m-au ajutat şi sunt sigur că dacă îţi doreşti, te vor ajuta şi pe tine! 
Renunţă la fumat, o poţi face! 


Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog