-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Remediu preparat în casă pentru vindecarea infecţiilor oculare


Publicitate



Atunci când te-ai procopsit cu o infecţie la nivelul ochilor, aceştia încep să se roşească şi să se umfle.

Ce poţi face?

Tratamentul infecţiilor oculare depinde de cauza, aşa că ţi-am pregătit câte un tratament pentru fiecare infecţie în parte.





Conjunctivită 




Conjunctivita reprezintă inflamarea mucoasei care acoperă partea din faţă a ochiului, fiind numită şi conjunctivă. De cele mai multe ori apar simtome precum lăcrimare şi mâncărimi. Conjunctivită poate apărea că urmare a infestării cu un virus sau o bacterie ori datorită unei reacţii alergice la polen, praf, etc. 

Conjunctivita trece de la sine de cele mai multe ori, însă durează câteva săptămâni pentru a se întâmplă acest lucru. Medicul îţi poate prescrie antibiotic sau histaminice, însă dacă vrei să tratezi într-un mod natural, noi am găsit soluţia. 



1. Miere


Dacă boala a apărut în urma unei infecţii, aplică miere la nivelul ochilor. Un studiu arată că mierea poate reduce inflamatiile, roşeaţa şi elimina bacteria răspunzătoare cu apariţia acestei boli.


2. Calendula


Calendula sau sirul poate fi aplicată la nivelul ochilor pentru a trata conjunctivita. Un studiu ce avea ca subiect picăturile de ochi pe baza de calendula, a arătat că 81.5% dintre pacienţi şi-au revenit complet şi 17.0% prezentau ameliorări ale vederii. Calendula are proprietăţi astringente şi antiinflamatorii. Acubina, un compus bioactiv este şi el foarte cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene.



3. Ginkgo Biloba 


Această plantă este folosită în tratarea mai multor boli şi dovezile o arată că poate trata chiar şi conjunctivita. Unul din studii a presupus administrarea picăturilor pe baza de ginko biloba pacienţilor cu conjunctivită. S-au realizat două grupe, prima a fost tratată cu aceste picături iar cea de-a două cu acid hialuronic. Rezultatele au arătat că pacienţii trataţi cu ginko biloba au prezentat ameliorări semnificative ale vederii roşeaţa dispăruse complet şi de asemenea inflamatia. Pacienţii trataţi cu acid hialuronic nu s-au bucurat de acelaşi efect. 



Urciorul 




Urciorul se prezintă asemeni unei mici excrescenţe la nivelul ochiului. Simptomele sunt roşeli, inflamaţii şi mâncărimi. De cele mai multe ori stafilococii sunt responsabili cu apariţia urciorului, bacterii ce se găsesc la nivelul epidermei şi duc la apariţia diverselor infecţii. Urciorul se vindecă de obicei în 1-3 săptămâni, mai ales dacă este stors, însă te rog nu încerca asta acasă!

Iată ce poţi face: 



1. Foloseşte o compresă călduţă 



Pune o compresă caldă la nivelul ochiului şi ţine-o timp de 10 minute, după care masează bine locul. Repetă de 3 ori pe zi, până când urciorul dispare. Aceste comprese chiar previn formarea urciorului.



2. Şampon de bebeluşi 



Îţi poţi curata cu grijă ochiul cu şampon pentru bebeluşi. Înmoaie o dischetă demachiantă în şampon şi curată cu grijă. 


3. Cuişoare



Cuisoarele ajută foarte mult la tratarea urciorului şi asta se datorează uleiurilor din compoziţia lor, numite eugenol. Acestea au proprietăţi antiseptice, tratând imediat infecţia. Prepară o pastă din cuişoare şi apă şi aplic-o la nivelul ochiului, însă ai grijă că preparatul să nu îţi intre în ochi.

  • 

Cum stai departe de infecţiile oculare? 

Câteva sfaturi îţi pot fi de ajutor:
  • 

Spală-te pe mâini înainte să le duci la ochi. 

  • Nu împrumuta trusa de farduri, poţi lua germeni. 

  • Dacă porţi lentile, asigura-te că sunt curate şi nu le împrumuta altcuiva. 

  • Dacă ai o infecţie, nu folosi machiaj sau lentile de contact. 

  • Spală-te pe faţă cu apă filtrată. 

  • Nu împrumuta perna sau prosopul. 



Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog