-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Este bine să înghiţi mucusul în timpul unei răceli?


Publicitate



Mucusul este probabil cel mai deranjant element al unei răceli. Pare să se formeze în gât, în cele mai proaste momente, iar eliminarea lui nu este deloc plăcută. De aceea se pune următoarea întrebare: să înghiţim mucusul sau nu? 



Majoritatea oamenilor spun că trebuie eliminat, cu atât mai mult cu cât părinţii ne-au învăţat mereu să facem asta, deoarece altfel ne va durea stomacul şi vom prelungi durata răcelii sau a gripei. Niciunul din aceste două mituri nu conţine vreun dram de adevăr.

ce sa faci cu mucusul acumulat in timpul unei raceli
De fapt, fie că scuipi sau nu mucusul, nu ajută la prelungirea sau tratarea bolii. Pentru a înţelege de ce, trebuie să ştim ce reprezintă de fapt acest mucus. 



Ce este mucusul? 



Conform Dr. Brett Comer, din cadrul Universităţii din Kentucky, mucusul este un amestec de apă, sare şi anticorpi. Această substanţă lipicioasă are doar o singură întrebuinţare: să acumuleze tot ceea ce găseşte pe drum. 

Comer a explicat pentru Men’s Health faptul că organismul nostru produce astfel de mucus zilnic şi că fără el, bacteriile ar ajunge direct în plămâni. Deci mucusul face parte din viaţa noastră de zi cu zi. 



Totuşi, atunci când suntem răciţi, cantitatea de mucus este mai mare, iar Comer spune că este o reacţie normală a organismului, pentru că acesta încearcă să elimine viruşii din organism. Aşa înţelegem noi de ce simţim nevoia să scuipăm acest mucus. Este chiar scârbos, de ce să il ţin în organism? 

Stomacul dizolvă cu uşurinţă mucusul 

Comer spune că nu este nimic în neregulă să îl înghiţim, deoarece acidul din stomac îl va elimina oricum. De fapt, organismul asta aşteaptă, să fie pus la treabă.



Ce crezi că se întâmplă cu 1 litru de mucus, pe care îl produci zilnic? Dacă nu îl elimini, înseamnă că este distrus de stomac. 

Şi nu doar Comer este de această părere. Luis Villazon, om de ştiinţă, a menţionat „oricât ar părea de scârbos, îi faci chiar un bine organismului tău, înghiţind acest mucus.” 



“În stomac, acesta va fi izolat de restul organelor şi va fi distrus de enzimele ce se găsesc pe pereţii stomacului.” 



Beneficiile eliminării mucusului 



Am aflat că nu este nicio problema dacă nu scuipăm mucusul, acum să vedem de ce l-am scuipa totuşi. Comer spune că eliminându-l putem vedea culoarea, iar aceasta indică dacă avem sau nu o infecţie virală. Dacă mucusul are o culoare gălbuie, mai mult de o săptămâna, este cazul să mergi la medic. Trebuie să ştii că fumătorii au mereu această culoare a mucusului, deşi nu prezintă nicio infecţie în organism. 

Mucusul transparent arată că nu este prezenta nicio infecţie în organism. 

Mucusul cu sânge arată faptul că îţi petreci mult timp într-un spaţiu cu aer uscat sau cu mucegai. Pentru fumători sau pentru persoanele care consumă mult alcool, acesta poate fi un semn al unor afecţiuni mai grave.

Dacă eşti curios să afli ce culoare are mucusul tău, Comer îţi recomandă să tragi aer puternic în plămâni şi să împingi pur şi simplu mucusul. Nu bea şi nu consumă nimic înainte de a face asta, deoarece îţi poţi irita căile respiratorii. 

Deci, mucusul nu îţi face niciun rău şi dacă nu ţi se pare scârbos, îl poţi înghiţi!

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog