-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Dragobetele sărută fetele și unește destinele...


Publicitate

Cum ultima lună de iarnă din acest an este pe sfârșite, natura începe să prindă viață, iar iubirea culoare! Ziua de 24 februarie este sărbătorită de românii de pretutindeni și se numește Dragobete.

Tot în această dată, Biserica Ortodoxă sărbătorește Aflarea capului Sf. Ioan Botezătorul. Cele două sărbători sunt puternic înrădăcinate în tradiția românească. Dragobetele reprezintă spiritul iubirii și protectorul tinerilor.

traditii si obiceiuri in ziua de dragobete

Luna februarie este adesea foarte capricioasă și asta poate pentru că nu vrea să îi facă loc surorii ei, mai bune și mai blânde, martie. De multe ori, în luna februarie oamenii încep să pregătească pământul pentru a avea o recoltă cât mai bogată în acel an.

Dar haide să revenim la această zi minunată, cu parfum de iubire și petale de flori proaspăt crescute. Știai că, în unele sate, băieții încă mai respectă tradițiile și merg în pădure pentru a culege flori pentru fete? Ei li le oferă, cerându-le în schimb un simplu sărut, căci de Dragobete se sărută fetele...

În ziua de Dragobete, unele cupluri de îndrăgostiți își leagă destinele, deoarece consideră că este cea mai prielnică zi pentru începerea unei noi vieți, în doi.

În trecut, femeile obișnuiau să atingă un bărbat din alt sat, în ziua de Dragobete pentru a fi drăgăstoase tot anul și dădeau cea mai bună mâncare animalelor din curte, păsarilor cerului, iar nici o vietate nu era sacrificată. De multe ori, flăcăii petreceau din plin de Dragobete, pentru a le merge bine vara.

Fetelor, dacă încă nu v-ați găsit sortitul, îl puteți visa în noaptea de Dragobete. Puneți busuioc sub pernă și acesta vă va apărea negreșit în vis.

Dacă vreți să fiți frumoase tot restul anului, strângeți zăpada rămasă în jurul casei, topiți-o și folosiți-o pentru a vă spăla părul și fața, se spune că are puteri magice...

În data de 24 februarie este permisă doar curățarea casei, deoarece aceasta este considerată aducătoare de noroc și de prosperitate!

Iubiți și dăruiți dragoste în jurul vostru!

Cu drag,
Alexandra Ungureanu


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog