-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Deficitul acestor 9 nutrienți duc la apariția depresiei!


Publicitate

Lucrând în domeniul sănătății, pot spune că observ zilnic ce impact au alegerile pentru care oamenii optează, în ceea ce privește stilul de viață. Majoritatea oamenilor sunt stresați, obosiți și supărați, așa că nu este de mirare faptul că ne confruntăm din ce în ce mai mult cu boli grave.

Ceea ce consumăm, afectează în mod direct funcțiile creierului, iar tratamentul medicamentos poate trata doar pe moment.

lipsa acestor nutrienti provoaca depresia

Nu vreau să mă înțelegeți greșit, nu spun că medicamentele nu joacă niciun rol în tratarea bolilor mentale, ceea ce vreau eu să spun este că este important să ne hrănim bine creierul înainte de a-l îndopa cu medicamente!

Cât de importantă este hrana pentru creier?

Serotonina, dopamia și norepineferina sunt cei trei neurotransmițători ai creierului. Cei care îi protejează sunt amino acizii, derivați ai proteinelor.

Vitaminele și mineralele joacă un rol critic în sintetizarea și buna funcționare a neurotransmițătorilor, așa că este recomandat să avem o dietă cât mai bogată, din punct de vedere nutritiv. Lipsa unei astfel de diete poate duce la dezvoltarea unor boli mentale grave, precum depresia.

9 nutrienți pentru sănătatea ta mentală

1. Omega-3

Grăsimile omega-3 sunt esențiale pentru menținerea structurii celulare. Dacă în dieta ta nu se găsește suficient omega-3, alte grăsimi, nesănătoase, îi vor lua locul. Probabil că știți și voi cât de mult rău pot face acele grăsimi. Ele sunt cele care duc la inflamații și cresc riscul apariției depresiei. Acizii grași omega-3 pot reduce simptomele depresiei.

2. Iodul

Acesta poate fi considerat noua Vitamina D, deoarece este impedios necesar pentru tratarea bolilor tiroidiene. Este recomandat să consumați minim 150 mg de iod pe zi.

3. Zinc

Zincul este necesar pentru formarea noilor neurotransmițători, suținând în același timp digestia și întărește sistemul imunitar. Putem spune că menținând aceste două funcții, ne vom bucura și de sănătatea mentală, deoarece cele trei se află în strânsă legătură.

4. Magneziu

Asemeni zincului, magneziul este necesar pentru menținerea sănătății osoase, dentare și pentru tratarea anxietății. De asemenea, magneziul scade tensiunea sangvină și riscul dezvoltării diabetului.
Magneziul ajută la activarea enzimelor necesare producției de serotonină, dopamină și norepinefrină. Deficitul de magneziu duce la apariția depresiei.

5. Vitamina D

Majoritatea oamenilor nu consumă suficiente vitamine, iar creierul nostru iubește vitamina D. Așa că ți-o recomand cu drag dacă vrei să scapi de stările depresive sau anxioase.

6. Seleniu

Asemeni iodului, seleniul ajută tiroida să funcționeze la nivel optim. Există situații, când prin simplul consum de seleniu, putem scăpa de bolile tiroidei. În plus, o tiroidă sănătoasă susține sănătatea mentală, reducând riscul apariției depresiei. Seleniul ajută la transformarea hormonului inactiv T4 în hormon activ T3.

7. Fier

Deficitul de fier este mult mai întâlnit în rândul femeilor decât în cel al bărbaților și asta datorită faptului că acestea pierd fier pe timpul menstruației. Cea mai comună formă de anemie este cea datorată carenței de fier, iar simptomele sunt asemănătoare depresiei: oboseală, iritabilitate, amețeală și pierderea poftei de mâncare. Consumând alimente bogate în Vitamina C și fier, îți poți ajuta organismul să absoarbă mai bine doza necesară de fier. Femeile pot opta și pentru suplimente de multivitamine si minerale, însă bărbații trebuie să aleagă suplimente care nu conțin fier.

8. Complexul de B-uri

Complexul de B-uri conține în jur de 11 vitamine B, toate susținând producția de neurotransmițători. Deficitul de vitamina B12 poate duce la demență.

B1, B6 și B3, sunt de asemenea necesare pentru menținerea sănătății mentale, iar vitamina B6 crește nivelul de homocisteină.

9. Vitamina C

Deficitul de Vitamina C duce la apariția simptomelor precum sângerare, inflamație, dureri articulare sau amețeală, însă cel mai des întâlnit simptom al nivelului scăzut de vitamina C este depresia.
Aproximativ 20% din populație suferă de deficit de Vitamina C și asta datorită dietei precare sau moștenirii genetice.

După cum poți observa, nu doar activitățile zinice sunt responsabile pentru apariția depresiei, ci și lipsa alimentației sănătoase.

Consumă alimentele de mai sus și te vei simți mai bine!

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog