-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Atentie! Aceste 10 obiceiuri îţi distrug rinichii


Publicitate

Rinichii reprezintă cel mai important organ al organismului uman. Printre funcţiile de baza ale acestui organ se numără curăţarea sângelui de toxine, microbi şi infecţii, echilibrarea nivelului apei şi a sărurilor din sânge. De asemenea, rinichii contribuie la reglarea tensiunii arteriale şi la producerea celulelor roşii din sânge. În plus, rinichii pot regulariza nivelul de fosfat, calciu sau alte minerale din organism.


Dacă observi schimbări precum :
  • schimbarea culorii urinei,
  • ameţeli,
  • stare de vomă,
  • respiraţie urat mirositoare,
  • dureri nejustificate ale organismului sau mâncărimi la nivelul pielii,

este cazul să vezi dacă nu cumva rinichii tăi sunt bolnavi şi să mergi imediat la medic.



Rinichii tăi pot fi afectaţi de următorii factori:



1. Retenţia intenţionată a urinei în vezica urinară 



Da, unul din principalii factori ai problemelor renale este reprezentat de amânarea mersului la toaletă. În acest moment se formează o bacterie care duce la dezvoltarea infecţiilor urinare şi renale. Nu mai amâna mersul la toaletă!




2. Consumul insuficient de apă 



Rinichii tăi pot avea de suferit dacă nu consumi o cantitate suficientă de apă, deoarece aceştia nu pot elimina toxinele acumulate. Îţi recomandăm să bei zilnic în jur de 10-12 pahare cu apă, pentru a fi sănătos! Pe de altă parte, nici nu exagera cu consumul de lichide deoarece poţi îngreuna funcţiile rinichilor. Pentru buna funcţionare a rinichilor, precum şi a tuturor organelor, trebuie să bem o cantitate suficientă de apă. Apă literalmente spală toxinele din organism! 




3. Consumul crescut de sare



Acest obicei nesănătos poate afecta grav rinichii. 95% din sarea consumată este metabolizată de rinichi, îngreunând funcţiile ficatului şi ducând astfel la retenţia de apă. 

Conform multor studii, sarea creşte şi cantitate de proteine în urină, ceea ce presupune un alt factor al dezvoltării bolilor renale. Orice cantitate mai mare de 5 gr de sare, afectează grav sănătatea noastră! O linguriţă de sare are 6 grame. 



4. Consumul regulat de analgezice 



Majoritatea oamenilor optează să ia analgezice la cea mai mica inflamatie sau durere. Ei bine acestea afectează atât rinichii cât şi celelalte organe. Consumul pe termen lung al acestor analgezice duce la apariţia bolilor renale cronice. Redu tratamentul cu astfel de medicamente şi optează pentru alimente ce le pot înlocui. 



5. Dieta bogată în proteine 



Proteinele nu se pot acumula în organism asemenea grăsimilor. Prin urmare, excesul de proteine şi de produse de descompunere a lor cresc presiunea asupra rinichilor. În acest caz se acumulează în organism şi pot duce la apariţia pietrelor la rinichi. 

Limitează consumul de carne roşie deoarece poate duce la apariţia bolilor renale sau poate agrava starea pacienţilor cu afecţiuni renale.



6. Consumul exagerat de alcool 



Alcoolul este o toxină ce produce foarte mult stres la nivelul ficatului, aşa că îţi recomandăm să îl consumi cu moderaţie. Doza recomandată este de 1 pahar pentru femei şi 2 pentru bărbaţi. 



7. Fumatul 



Fumatul nu afectează doar rinichii, ci toate organele corpului. Legătura dintre fumat şi bolile renale a fost clar demonstrată de foarte multe cercetări. De asemenea, fumatul scade rata cardiacă şi cea a presiunii sangvine. Acest obicei nesănătos duce la blocarea arterelor care conduc sângele spre rinichi, ducând în timp la blocaj renal. Nu mai fuma! 



8. Consumul exagerat de cofeină 



Iată motivul pentru care nu ai somn… Cofeina din cafea şi din unele băuturi răcoritoare, consumată în cantităţi mari este nocivă pentru întregul organism, iar pentru rinichi în mod special. Cofeina are proprietăţi diuretice puternice care deshidratează organismul şi determină rinichii să lucreze în zadar. Acest fapt creează o povară suplimentară pentru rinichi. Dacă vei consuma 3 ceşti cu ceai sau 1-2 ceşti de cafea pe zi, nu este nicio problema, însă evită să consumi şi alte băuturi care conţin cafeină. 



9. Ignorarea infecţiilor 



Ignorarea tusei, răcelilor sau al infecţiilor, poate afecta grav buna funcţionare a rinichilor. Dacă nu tratezi aceste afecţiuni, bacteriile şi viruşii ajung în rinichi, distrugându-i în timp. Atunci când eşti bolnav tratează-te şi odihneşte-te temeinic! 



10. Lipsa somnului 



Majoritatea oamenilor ignoră faptul că trebuie să doarmă între 6-8 ore pe noapte. Acesta este modul prin care organele noastre se refac, inclusiv rinichii. Conform multor studii, lipsa somnului poate duce la formarea cheagurilor, la creşterea presiunii sangvine, crescând riscul dezvoltării bolilor renale. Ai grijă de tine, dormi minim 6 ore pe noapte şi protejează-ţi rinichii!

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog