-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Lactatele si Carnea sunt strâns legate de bolile cardiace


Publicitate

Produs în timpul digerării oualelor şi produselor lactate, TMAO poate fi răspunzător cu apariţia depunerilor de grasime pe vasele de sânge, explică cercetătorii. 



Molecula produsă în urmă digestiei cărnii roşii ori al produselor lactate, este strâns legată de riscul dezvoltării bolilor cardiace fatale, precum infarctul. 

Pacienţii cu un nivel crescut de trimetilamina N-oxid (TMAO) sunt de 6 ori mai predispuşi să sufere un infarct sau un blocaj al arterelor. 

TMAO prezintă şi riscuri pe termen lung. 




"Un nivel crescut de TMAO duce întotdeauna la o disfuncţie cardiacă” a menţionat Dr. Stanley Hazen, preşedinte al Medicinei moleculare în cadrul Clinicii de Cercetare din Cleveland. 

TMAO este produs de bacteriile intestinale, pe durata digestiei alimentelor ce provin de la animale, acumulându-se apoi în plasmă, a spus Hazen.



Testele au arătat că TMAO creşte riscul dezvoltării bolilor cardiace, ducând în primul rând la blocarea arterelor. 



"Infuzarea de TMAO în sânge duce la formarea cheagurilor de sânge. 

TMAO influenţează şi creşterea colesterolului. 

Pentru a vedea dacă această moleculă este responsabilă cu dezvoltarea unor noi boli în viitor, Hazen şi echipa sa, au examinat 2 grupe de pacienţi- 530 din Cleveland şi peste 1,600 din Elveţia. 
Atât pacienţii americani cât şi cei elveţieni prezentau dureri în piept. Pacienţii au fost monitorizaţi ani la rândul, pentru a afla dacă urmează să se confrunte cu un infarct sau oricare altă afecţiune privind latura cardiacă sau cea a vaselor de sânge. 


25% dintre pacienţii din Cleveland, ce prezentau moleculă TMAO, aveau un risc de 6 ori mai mare să dezvolte o afecţiune cardiacă în următoarele 30 de zile sau chiar să moară în următorii 7 ani.



Rezultatele din Elveţia arătau că 57% prezentau un risc de dezvoltare a unei boli cardiace şi 60% puteau muri în anul în curs. 

Hazen a remarcat faptul că, TMAO depăşeşte nivelul unui marker de sânge tradiţional, responsabil cu dezvoltarea atacului de cord, troponină. Troponină este o proteină eliberată de către celulele musculare cardiace deteriorate şi este considerat cel mai bun biomarcar. 

Circa 31 la sută dintre pacienţii din Cleveland, care au prezentat un nivel crescut de TMAO, dar negativ pentru troponină, au dezvoltat o boală cardiacă în următoarele 30 de zile şi 37% dintre pacienţi, în următoarele 6 luni. 



Hazen spune că "Există foarte mulţi pacienţi care prezintă dureri în piept, însă nu au o enzima cardiacă crescută”. Aceşti pacienţi sunt rugaţi să ia loc, deoarece vor fi examinaţi într-un interval mai îndelungat de timp. Infarctul poate să apară oricând.”




În viitor, medicii îşi propun să folosească TMAO sub formă unui marker al bolilor cardiace. 

Testul TMAO este destul de ieftin, în jur de 50$, însă pentru a fi cu adevărat folositor, este necesar să se dezvolte un test care să conţină mai multe informaţii despre pacient. 




"Aceste rezultate sunt mai mult ipotetice, în momentul de faţă şi încă nu s-a luat decizia de schimbare a marker-ului cardiac” a menţionat Arnett, decan al Universităţii de Sănătate Publică din Kentucky.




Cardiologul Dr. Sameer Bansilal este de părere că rezultatele din Cleveland sunt chiar” astronomice, iar cele din Elveţia mai „acceptabile”. 



Hazen este de părere că acest studiu susţine limitarea proteinei animale din dieta noastră, întrucât aduce numai beneficii. Acesta mai spune şi că anumiţi oameni sunt mult mai predispuşi decât alţii să dezvolte la un nivel ridicat molecula TMAO. 

"Aşa cum există medicamente pentru colesterol, trebuie să găsim şi pentru proteina TMAO.” Spune Hazen. 

Acest studiu a fost publicat în data de 11 ianuarie, în the European Heart Journal.

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog