Publicitate
Majoritatea oamenilor din zilele noastre consumă sucuri dietetice, deoarece consideră că acestea îi ajută să scape de kilogramele în plus, fiind mult mai sănătoase.
Află că aceste băuturi îţi fac foarte mult rău.
Medicii ar trebui să avertizeze oamenii cu privire la aceste sucuri şi la repercusiunile utilizării lor.
Susan E. Swithers, profesor în psihologie şi neurolog în cadrul Purdue, susţine faptul că ar trebui să limităm consumul oricărui îndulcitor, chiar şi pe al celor fără calorii.
Ea a studiat recent efectele sucurilor dietetice, ajungând la concluzia că foarte mulţi oameni consumă îndulcitori artificiali precum aspartam sau sucraloza. Ea a menţionat:
“Există o presiune foarte mare în sectorul sănătăţii pentru găsirea unei soluţii cu privire la combaterea obezităţii şi bolilor cronice, în ciuda sumelor mari cheltuite în industria alimentară pentru promovarea acestor produse. Politicienii încearcă să introducă taxe cât mai mari pentru ca oamenii să nu mai consume astfel de produse, însă totuşi acestea încă se cumpără deoarece sunt considerate sănătoase. Oamenii trebuie să înţeleagă că le dorim binele şi că trebuie să renunţe la a mai consuma astfel de produse!”
Îndulcitorii artificiali mint organismul, ducând la dublarea riscului de dezvoltare al unui sindrom metabolic.
Cercetătorii au descoperit faptul că sucul dietetic duce la apariţia mai multor boli.
Diabetului de tip 2 şi sindromului metabolic
"The journal Diabetes Care" a publicat în anul 2009 un studiu ce arată că sucul dietetic creşte cu 67% riscul apariţiei diabetului de tip 2.
Îndulcitorii artificiali duc la apariţia disfuncţiilor metabolice.
O echipa de experţi din cadrul Institutului de Ştiinţă Weizzman, Israel, a demonstrat faptul că aceste băuturi schimbă microbii intestinali, ducând la apariţia bolilor metabolice.
Aceştia au hrănit şoarecii cu îndulcitori fără calorii, precum zaharină, aspartam sau sucraloza, iar şoarecii au dezvoltat intoleranţă la glucoză.
Depresie
Consumul a peste 4 doze de suc pe zi creşte cu 30% riscul apariţiei depresiei, iar consumul a 4 ceşti de cafea reduce riscul apariţiei depresiei cu 10%.
Îmbolnăveşte plămânii
Aceste băuturi cresc riscul dezvoltării astmului şi sindromului BPOC (boala pulmonara obstructiv cronica). Conform unui studiu australian, 13.3% din subiecţii cu astm şi 15.6% din cei cu sindrom BPOC consumau peste 2 ceşti de suc zilnic.
Afecţiuni renale
Experţii de la Harvard au examinat persoanele care consumau băuturi acidulate de mai bine de 20 de ani şi au demonstrat faptul că cei care consumau sucuri dietetice prezentau cu 30% mai multe şanse de a dezvoltă afecţiuni renale.
Boli cardiovasculare
Un studiu realizat în cadrul Universităţii din Maiami şi Columbia, având că subiecţi peste 2.000 adulţi, cu durata de peste 10 ani, a scos la iveală faptul că persoanele care au consumat aceste băuturi, prezentau un risc mai crescut al apariţiei infarctului.
Creierul nu mai este protejat.
Aspartamul, îndulcitor artificial, distruge sistemul de apărare antioxidant al creierului, creând în acelaşi timp un dezechilibru.
Studiile au mai arătat şi faptul că aceşti îndulcitori sunt strâns legaţi de apariţia:
- Diabetului
- Tumorilor craniene
- Migrenelor
- Oboselii
- Lipomilor
- Depresiei
- Sensibilităţii chimice
- Alzheimer
- Artritei
- Creşterii în greutate
- Anxietăţii
- Oboselii cronice
- Pierderea auzului
- Epilepsiei
- ADHD
- Parkinson
- Fibromialgia
- Pierderi de memorie
- Scleroză multiplă
Ai grijă cu aceste băuturi şi evita pe cât posibil consumul de zaharuri şi îndulcitori!
Dacă îţi plac băuturile acidulate, îţi recomandăm sucul de kombucha!
Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.
Publicitate
loading...
No comments:
Post a Comment