-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

De ce se recomanda sa renunti definitiv la indulcitorii artificiali


Publicitate

Un articol de Maria

Trendul indulcitorilor artificiali i-a cucerit pe mai bine de 180 de milioane de americani, informeaza statisticile. Avand zero calorii si fiind de 200 de ori mai dulci decat zaharul natural, indulcitorii precum aspartamul sunt aproape neverosimil de oportuni. Prea frumos ca sa fie adevarat? Cu siguranta.

In ultimii ani, indulcitorii artificiali au iesit la rampa nu pentru calitatile lor, ci pentru potentialul negativ pe care il poseda. Substantele pe care le contin au fost corelate cu aparitia cancerului, a depresiei, a migrenelor, a leziunilor cerebrale oxidative, a obezitatii si a sindroamelor metabolice.

zero calorii kilograme in plus

Si, in loc sa te ajute sa slabesti asa cum li se face reclama, se pare ca indulcitorii artificiali favorizeaza chiar ingrasarea. Iata ce spune un extras dintr-un studiu publicat in Revista de Biologie si Medicina a Universitatii Yale: „Mai multe studii de cohorta pe scara larga au identificat o relatie stransa intra folosirea indulcitorilor artificiali si cresterea greutatii corporale.”

Zero calorii, kilograme in plus


Aspartamul este descompus de organism in aminoacidul fenilalanina. Cercetatorii de la Spitalul General Massachusetts (MGH) au descoperit ca fenilalanina suprima activitatea unei enzime intestinale denumite fosfataza alcalina (ALP). Cercetarile precedente arata ca ALP contribuie la tinerea sub control a sindromului metabolic si a simptomelor acestuia, dar si ca ajuta la prevenirea diabetului si a obezitatii. Potrivit cercetarilor de ultima ora, blocarea actiunii protectoare a enzimei ALP poate incuraja ingrasarea si creste riscul de a dezvolta sindrom metabolic.

Cercetatorii de la MGH au separat soarecii de laborator in 4 grupuri. Timp de 18 saptamani, doua grupuri au primit o alimentatie normala, pentru unul dintre ele fiind introdusa o sursa de apa indulcita cu aspartam, iar celalalt primind in continuare apa pura. Celelalte doua grupuri au primit o alimentatie bogata in grasimi alaturi de apa pura, respectiv de apa cu aspartam. Cantitatea de aspartam dizolvata in apa a fost echivalenta cu cantitatea continuta de 2 pana la 3 ½ doze de suc acidulat de 0,33 l.

Conexiunea dintre consumul de aspartam si cresterea in greutate s-a evidentiat foarte clar in cadrul experimentului. Soarecii tinuti pe alimentatia bogata in grasimi si care au primit apa potabila cu aspartam au luat in greutate mai mult decat cei care au primit o alimentatie bogata in grasimi, dar alaturi de apa pura. Soarecii tinuti pe alimentatia grasa si cu aspartam au manifestat totodata si simptome de sindrom metabolic. Chiar si soarecii tinuti pe o alimentatie normala si apa cu aspartam au manifestat o crestere a glicemiei si niveluri mai ridicate ale proteinei inflamatoare TNF-alfa, un indicator pentru boli generatoare de inflamatie sistemica.

Cum poti renunta la indulcitorii artificiali


Desi ideea de zero calorii este tentanta in teorie, in practica indulcitorii artificiali au consecinte dezastroase si pot compromite total eforturile de slabire pe termen lung. Iata cateva sfaturi pentru renuntarea la inlocuitorii artificiali ai zaharului.

Cand ai pofta de un suc acidulat, aromatizeaza o cana de apa minerala cu o aroma naturala precum lamaie verde, capsuni, sau zmeura ca sa obtii o bautura similara, dar cu adevarat sanatoasa. Poti sa-ti potolesti pofta de sucuri si cu bauturi fermentate sanatoase precum kombucha, care contine putine calorii si este carbogazoasa precum sucurile acidulate, doar ca indulcita natural cu diferite arome.

O alta idee ar fi sa inlocuiesti aspartamul folosit zilnic pentru indulcirea cafelei sau ceaiului cu un indulcitor natural sarac in calorii precum xilitol, luo han guo, sau stevia.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog