-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum este afectat sistemul nervos de faptul ca ne plangem mereu


Publicitate

Sunt sigur ca fiecare dintre noi cunoaste acea persoana care se plange mereu si are o gandire negativa. Acea persoana vede mereu partea goala a paharului, insa insista ca este foarte realista. Pentru mine asa era prietena din copilarie, Sami.

Pentru ea lucrurile nu erau niciodata suficient de bune si facea mereu pe victima. Cunoscand-o de 15 ani, m-am cam obisnuit cu ea si cu negativitatea ei.



Insa lucrurile se intampla asa doar dupa multa practica, deoarece ma afecta foarte tare sa fiu in preajma ei, schimbandu-mi si mie energia. Negativitatea omoara totul!

Metode prin care actioneaza negativitatea:

Nici eu nu stau intotdeauna departe de negativitate si eu ma plang uneori fara sa realizez. Dr. Robin Kowalski profesor de psihologie in cadrul Universitatii Clemson spune ca fiecare om se plange la un moment dat, insa exista cateva categorii de oameni negativisti:

Disperatul: acest om nu vrea sa gaseasca solutii, oricat ai incerca tu sa il ajuti.

Cel care cauta simpatia: sigur cunosti acest tip, acela care cauta intotdeauna atentia si trece mereu prin probleme.

Cel care se plange la nivel cronic: acestia doar asa isi traiesc viata, plangandu-se de fiecare zi a existentei lor. Ei te pot face chiar si pe tine anxios.

Cu totii putem scapa de aceasta stare, de ce sa traim toata viata intr-o forma negativa? Ceea ce vrei tu sa se intample se va intampla. Daca ai sa gandesti negativ asa va fi, daca vei vedea lucrurile pozitive, asa vor fi.

Poate ca unii dintre noi au fost invatati din familie sa se planga...

Negativitatea iti distruge creierul:

Donald Hebb, neuropsihiatru, este de parere ca fiecare neuron din creierul nostru se formeaza cu ajutorul unei experiente.

De exemplu, atunci cand palpam ceva, neuronii se cupleaza si transmit o senzatie si astfel ei invata sa transmita acea senzatie de fiecare data cand ne gandim la acea atingere.

Daca te vei concentra pe critica si griji, neuronii tai se vor aduna pentru a-ti transmite sentimentul de teama si nervozitate. Nu te astepta sa gandesti negativ si sa primesti pozitivitate in schimb. Incercam sa fim mai pozitivi?

Iata cateva trucuri pentru a evita negativitatea:

  • Fii recunoscator, chiar si pentru lucruri minore!
  • Nu te mai plange de nimic!
  • Schimba-ti sentimentele!
  • Renunta la tot ceea ce iti face rau!


Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog