-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Această imagine ne arată ce se găseşte în borcanul de Nutella


Publicitate

Un articol de Maria

O imagine virală pe internet, scoate la iveală faptul că Nutella conţine în mare parte ulei de palmier şi foarte mult zahăr. Imaginile ce prezintă conţinutul borcanului de Nutella, crema de ciocolată îndrăgită în întreaga lume, s-au distribuit imediat pe internet, lăsându-i pe consumatori uimiţi de ce au văzut!


Această diagramă arată că există şi alţi compuşi în interiorul borcanului, ce nu sunt prezentaţi pe eticheta. Aceştia sunt uleiul de palmier, cacao, alune, lapte praf şi zahăr.

Conform mai multor rapoarte, se pare că diagramă reprezintă proporţiile reale ale conţinutului de Nutella, de aceea şocul a fost şi mai mare când consumatorii au realizat că în ciocolată era peste 50% zahăr alb. 

Această imagine a fost dată presei în cursul acestei săptămâni, la puţin timp după ce Nutella a fost retrasă de pe piaţă, deoarece conţinea „compuşi cancerigeni” Autoritatea Europeană Alimentară a realizat un raport prin care menţiona că această ciocolată conţine mai multe uleiuri cancerigene, decât orice alt produs de acelaşi fel. Nutella a negat acuzaţiile, spunând că uleiul pe care ei îl folosesc este de cea mai bună calitate!

Deşi Nutella nu confirmă, imaginea ne arată că fiecare lingură de Nutela conţine 8.5 g de zahăr, ceea ce înseamnă că un borcan de Nutella, de 400g, conţine 227.2 g de zahăr.

Un alt ingredient, care a atras atenţia oamenilor este uleiul de palmier. Este cel mai ieftin ulei folosit pe piaţă, responsabil cu defrişările pădurilor tropicale şi cu distrugerea faunei. Chiar dacă acest ulei este utilizat la prepararea multor produse de pe piaţă, consumul excesiv poate avea efecte grave asupra întregii lumi. Palmierii ocupă peste 27 milioane de hectare în întreaga lume şi asta ar duce la o pierdere imensă de fauna, deoarece aceste zone urmează să fie defrişate, pentru a extrage uleiul atât de necesar produselor.

Nutella, un produs Ferrero, spune că nu pot scoate uleiul de palmier din compoziţia cremei, deoarece gustul nu ar mai fi acelaşi, iar un ingredient asemănător ar costa cu 8-22 milioane de dolari în plus, anual.

După ce imaginea a devenit virală, Nutella a declarat „ Nu am menţionat toate ingredientele cremei, deoarece este o reţeta secretă. Eticheta oferă date nutriţionale suficiente, pentru 100g. Ingredientele sunt menţionate şi pe pagina de internet.”

Ferrero, a adăugat „Noi considerăm că o porţie mică din acest preparat nu poate face rău nimănui. Eticheta prdusului nostru menţionează faptul că această crema se poate consumă într-o dietă zilnică echilibrată.”

În ceea ce priveşte informaţiile cu privire la riscul apariţiei cancerului, în urma consumului acestui produs, Nutella a menţionat „ Sănătatea consumatorilor noştri stă pe primul loc, produsele Ferrero sunt sigure. Din acest motiv Ferrero alege şi foloseşte doar produse de cea mai bună calitate, respectând regulile impuse de AEA. În plus, echipa noastră garantează pentru siguranţa produselor!”

Sunt sigură ca toate produsele de acest gen de pe piață ( de ex. Finetti sau alte firme) conțin proporții asemănătoare, de aceea cel mai indicat ar fi să le efităm și să consumăm totuși, dulciuri făcute in casa.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog