-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Oncologii avertizeaza asupra pericolului consumarii acestor 8 alimente cu potential cancerigen!


Publicitate

Un articol de Maria

Medicii specialisti considera cancerul ca fiind un cumul complex de alte boli subiacente. Potrivit acestora, cancerul poate fi declansat si de factori precum:


- Alimentatia nesanatoasa, sedentarismul, fumatul;

- Factorii de ordin genetic;

- Anumite tipuri de infectii;

- Expunerea la factori de mediu precum anumite chimicale si radiatii.

Studiile medicale indica in mod clar ca o alimentatie proasta si lipsa de activitate fizica cresc substantial riscul de imbolnavire de cancer. Fondul International pentru Cercetarea Cancerului estimeaza ca aproximativ 20% din numarul total al cazurilor de cancer inregistrate in SUA se datoreaza unui stil de viata nesanatos.

Totusi, putem desprinde si vesti bune. Toate aceste informatii subliniaza faptul ca exista si mijloace de preventie a cancerului:

- Adoptarea unei alimentatii bogate in legume si fructe organice;

- Renuntarea la fumat;

- Cresterea gradului de activitate fizica zilnica;

- Mentinerea unei greutati normale.

IATA SI LISTA CELOR MAI PERICULOASE 8 ALIMENTE CANCERIGENE:

1. Alimentele bogate in zahar rafinat si indulcitori artificiali

Alimentele cu continut mare de zahar rafinat si/sau de indulcitori artificiali pe baza de fructoza favorizeaza aparitia tulburarilor glicemice si incurajeaza activitatea celulara canceroasa.

Un studiu publicat in 2006 in Revista Societatii Americane de Nutritie Clinica a aratat ca subiectii care au consumat cantitati mari de alimente dulci pe perioada testelor au inregistrat un risc mai ridicat de a capata cancer pancreatic comparativ cu grupul de control.
In general, medicii recomanda inlocuirea zaharului rafinat si a indulcitorilor pe baza de fructoza cu alternative mai sanatoase precum sirop de artar, miere, stevia, melasa si zahar brun.

2. Carnea rosie si carnea procesata

Produsele din carne procesata precum carnatii, sunca si slanina contin conservanti si chimicale periculoase, dar si cantitati mari de sare.
Societatea Americana de Nutritie Clinica coreleaza consumul ridicat de astfel de produse cu aparitia cancerului colorectal si de prostata.

3. Alimentele afumate sau la conserva

Procesul de afumare a carnii introduce in produse ingrediente toxice periculoase, iar conservele contin cantitati mari de nitrati care dau nastere compusilor de tip N-nitroso. Acesti compusi, precum si conservantii, favorizeaza aparitia cancerului.

4. Produsele de panificatie pe baza de faina alba

Faina alba rafinata este bogata in cabohidrati periculosi pentru organism. Studiile arata ca femeile care consuma cantitati mari de carbohidrati sunt mai predispuse la imbolnavirea de cancer mamar. Consumul ridicat de produse de panificatie pe baza de faina alba contribuie si la aparitia problemelor de glicemie.

Medicii si nutritionistii recomanda inlocuirea painii albe cu painea din faina de grau integral, de quinoa, de migdale, sau de orz.

5. Uleiurile hidrogenate

La intrarea in corp, aceste tipuri de uleiuri devin adevarate otravuri. Uleiurile hidrogenate sunt extrase chimic din legume si sunt introduse apoi in produsele alimentare pe post de conservanti. In plus, uleiurile hidrogenate contin cantitati foarte mari de acizi grasi omega-6.

Acizii grasi omega-6 sunt benefici pentru organism doar atunci cand si aportul de omega-3 este unul optim. In celelalte cazuri, excesul de omega-6 duce la deteriorarea membranelor celulare si favorizeaza aparitia mai multor tipuri de cancer, dar mai ales a cancerului de piele.

Se recomanda inlocuirea uleiurilor hidrogenate cu ulei de cocos, de palmier sau de masline extra-virgin.

6. Popcornul la microunde

Te intrebi de ce? In primul rand pentru ca ambalajele acestor tipuri de produse contin acid perfluorooctanoic, o substanta deosebit de toxica potrivit studiilor de specialitate. Expunerea repetata la aceasta substanta a fost corelata cu aparitia cancerului renal si a cancerului vezicii urinare, dar si cu scaderea fertilitatii la femei.

Dar nu numai ambalajul este periculos, ci si popcornul preambalat in sine. Boabele de porumb destinate prepararii la microunde contin multi conservanti si compusi GMO, printre care se numara si galatul de propil.

7. Somonul de crescatorie

Diferenta calitativa dintre somonul salbatic si cel de crescatorie este uriasa! Revista Science Magazine a publicat un studiu care confirma faptul ca somonul de crescatorie contine cantitati mari de chimicale cancerigene. Printre acestea se numara si mercur, toxafen, dioxine, agenti ignifugi si bifenili policlorurati.

Asadar, verifica cu atentie provenienta carnii de somon. Bineinteles, si diferenta de pret este un criteriu de diferentiere.

8. Chipsurile de cartofi

Procesul de fabricatie a chipsurilor de cartofi necesita temperaturi foarte inalte, care incurajeaza formarea acrilamidei, un carcinogen des intalnit in alimentele intens procesate.

Potrivit Asociatiei Internationale a Cancerului, acrilamida creste riscul de imbolnavire de cancer mamar, ovarian, digestiv si de prostata. In plus, chipsurile sunt pline de calorii si grasimi care incurajeaza obezitatea, problemele de hipertensiune si problemele de colesterol marit.

Daca nu vrei sa renunti definitiv la chipsuri, macar alege chipsurile preparate in casa preparate folosind ulei de masline. Cel mai indicat este sa folosesti nu felii de cartofi, ci de banane sau de mar.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog