-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

MUDRA: invata cum sa folosesti aceasta pozitie a mainilor pentru a fi fericit!


Publicitate

Un articol de Maria

Mudra este o pozitie speciala a mainilor si a degetelor, utilizata pentru a redobandi echilibrul interior si curativ. Cuvantul vine din limba sanscrita reprezentand darul bucuriei. 

De asemenea, in sanscrita, mudra se poate traduce si articulatie si curgator, reprezentand circularea energiei pentru redobandirea pacii interioare.


Aceasta pozitie este intalnita in multe religii si practici culturale, precum Budismul sau in randul hindusilor sau in tari precum Japonia, China, Indonezia ori Egipt.

MUDRA – limba intelepciunii

Mudra poate fi considerata limba muta- gesturile fiind singurele care ajuta la echilibrarea energiei. Cu ajutorul executarii unei anumite miscari, creierul primeste, prin intermediul nervilor, un mesaj reactionand apoi in consecinta. De aceea aceasta tehnica se foloseste si cu regim de tratament.

Cu ajutorul acestei metode, ne putem intari imunitatea, imbunatati starea de spirit si ne putem bucura de un somn mai odihnitor. Anumite miscari ajuta la tratarea inclusiv a bolilor grave.

Puterea vindecatoare a mudrei

Numeroase testimoniale vorbesc despre un efect placebo, insa nimic nu este adevarat.

Rezultatele unei cercetari realizate pe creier, in anul 2009, publicat in the Journal of the American Academy of Sciences, arata ca pe durata executarii acestor miscari, s-au observat modificari la nivelul anumitor centrii nervosi.

Poate ca asa vor fi convinsi si scepticii.....

Mudra poate trata orice boala care nu necesita interventie chirurgicala.

Cum executam mudra?

Puteti face mudra din sezut, stand intins sau in picioare. Poti face aceste miscari chiar si atunci cand te uiti la televizor, stai pe o banca in parc sau te plimbi.

Totusi iti recomandam sa faci miscarile in liniste si pace, stand intr-o pozitie cat mai confortabila tie.

Nu apasa prea tare degetele- o atingere fina este suficienta. Practica aceste miscari cu ambele maini, simultan. In functie de boala sau de afectiune, este recomandat sa practici timp de 3-45 de minute. Atunci cand practici mudra iti recomandam sa te axezi pe sentimente si pe ganduri.

Uneori sunt suficiente chiar si cateva minute pentru a simti imbunatatirea, insa uneori trebuie sa fii persistent!

In functie de gravitatea afectiunii, aceasta poate fi tratata intr-o saptamana sau o luna. Iti recomandam sa practici timp de 45 de minute, insa daca nu ai timpul necesar opteaza pentru 5, 10 sau 15 minute, de mai multe ori pe zi, cu o durata totala de 45 de minute.

Nu depasi 45 de minute pe zi, insa poti practica si mai mult de o luna aceasta tehnica. Cu cat mai mult, cu atat mai bine!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog