-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iata 8 metode prin care poti evita certurile in familie de sarbatori


Publicitate

Abia astepti sa iti petreci timpul cu prietenii si familia. Te bucuri de comfortul acela cand ai in jur oamenii dragi si este cel mai frumos sentiment.

Daca si pe tine te deranjeaza anumite subiecte, sa stii ca nu esti singurul! Poate ca unul din prietenii tai are o optica politica diferita sau familia vrea sa fii mai credincios.

Exista oameni diferiti si pareri diferite.



Tu vrei doar sa te bucuri de oamenii dragi tie, sa va simtiti bine, fara contraziceri.

Daca anumite conversatii distrug acest timp frumos petrecut in sanul familiei, iti recomandam sa te gandesti la urmatoarele:

Care este scopul conversatiei?


Sa ii schimbi cuiva mentalitatea?

Daca esti pasionat de acest subiect, probabil ca si altii sunt la fel de pasionati de perspectivele lor. Acesta este motivul pentru care conversatiile se pot aprinde asa repede. In cazul in care obiectivul tau este de a schimba cu adevarat pe cineva, tine minte ca poti pune in pericol relatia.

Este scopul tau sa fii de acord sau nu?

Aceasta este o strategie foarte buna, daca functioneaza. Atunci cand toti au același scop, stiu ce subiecte sa abordeze, fara a deranja pe cineva.

Poate ca te intrebi de ce nu funcționeaza intotdeauna. Exista două motive posibile. In primul rand, nu toata lumea are acelasi scop sau in al doilea rand, acest subiect este atat de important ca evitarea aceasta cauzeaza relatiei.

Scopul tau este sa pastrezi apropierea in locul contrazicerilor?

Este posibil sa mentineti relatiile stranse chiar si atunci cand nu sunteti complet de acord. Daca vedeti ca nu va puteti schimba unii pe altii, evitati contrazicerile.

Aceste sfaturi au la baza studii concrete, realizate de catre Dr. John Gottman, el analizeaza relatiile de 40 de ani si este fondatorul Terapiei sistemului central.

Urmati acest sfat pentru a avea o conversatie productiva cu cei dragi. Iti recomandam sa gasesti timp pentru disctii pline de respect. Converstiile trebuie avute intotdeauna fata in fata.

1. Nu exagera, oricat de convins ai fi

Oricat de mult ti-ai dori, evita sa incerci sa schimbi mentalitatea oamenilor! Sigur ca iti doresti ca cei dragi tie sa vada lucrurile asemanator tie, insa in timp ce tu ai intentii bune, este posibil sa se iveasca o cearta, extrem de frustranta pentru toti cei din jur.

2. Conflictele sunt normale.

Doar pentru ca iubesti pe cineva, nu inseamna ca trebuie sa fii de acord cu toate parerile acelei persoane. E frustrant si, uneori, un pic infricosator cand iti dai seama cat de diferite sunt opiniile tale. Incearca sa iti reamintesti ca lumea este mai variata si mai bogata datorita punctelor de vedere diferite.

3. Ia o pauza de la conversatie imediat ce lucrurile se aprind.

Atunci cand avem sentimente puternice de furie, tristete sau frica, corpurile noastre intra în modul de auto-protectie. Atunci cand se intampla acest lucru, oamenii nu mai au acces la partile cele mai rationale ale creierului. Conversatia productiva nu va mai avea loc daca o persoana este inundata de emotie. Daca se intampla asta, incetati discutia!

4. Cauta asemanarile.

Este natura umana sa te simti conectat atunci cand observi similitudini sau diferente. Daca te uiti atent vei fi capabil sa gasesti un nucleu de adevar in ceea ce auzi. Acest lucru inseamna punerea temporara deoparte, in timp ce energia este axata pe intelegerea unui alt punct de vedere.

5. Aminteste-ti ca totul este mai intens cand iti pasa de celalalt.

Poate ca ai observat ca persoanele cele mai apropiate solicita cea mai multa energie. Atat una pozitiva, cat si una negativa. Incearca sa raspunzi in acelasi mod, cum i-ai raspunde unui strain, atunci cand este vorba de o contrazicere.

6. Schimba judecata cu pasiunea.

Daca simti ca judeci prea mult, nu esti singurul! Judecata apare atunci cand ai opinii diferite in ceea ce priveste binele si raul. Si cei apropiati tie au, nu uita!

Atunci cand simti ca ii judeci pe cei din jur, incearca sa inlocuiesti asta cu pasiunea. „Haide sa incetam, punem prea multa tensiune in aceasta discutie si nu are rost!”

7. Evita hiperbola.

Cuvintele de mai jos pot agrava si mai mult starea de conflict:


  • Intotdeauna
  • Niciodata
  • Cel mai rau
  • Cel mai bine
  • Singurul
  • Spune lucrurilor pe nume!


8. Evita insultele!

Stiu ca uneori apar din neant, dar incearca pe cat posibil sa eviti jignirile la adresa celor dragi. Incearca o conversatie plina de respect!

Aplicand aceste sfaturi, te vei apropia mai mult de cei dragi iar conflictele vor disparea.

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog