-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Am spus doar „Da” timp de 1 an! Iata ce mi s-a intamplat!


Publicitate

Daca ai putea face o schimbare pentru a-ti imbunatati viata, ai face-o? Ei bine, sa spui este usor, mai greu este sa si ramai cu aceasta decizie. Spun asta pentru ca eu am facut acest lucru si stiu cum este.

Cu un an in urma, eu si sotul meu ne gandeam la ce am putea face in weekend. Atunci am inteles ca intervenise monotonia. Adica faceam aceleasi lucruri din nou si din nou.



Puteam sa gasesc un milion de scuze pentru care ajunsesem in aceasta situatie- eu am supravietuit cancerului, sotul meu munceste din greu, copiii ne tin mereu activi, insa nu astea sunt problemele. Noi singuri ne facem viata monotona.

Undeva pe drum, uitam sa ne bucuram de viata.

Ne complacem in situatii, devenim plictisiti si plictisitori. Odata ce am realizat ce se intampla, imi doream din rasputeri sa schimb ceva. Asa sunt eu, eu repar, indiferent despre ce problema vorbim. M-am gandit putin si i-am spus sotului „trebuie sa ne trezim la realitate!”

Am decis ca din acel moment, ori de cate ori cineva ne propunea ceva, sa spunem „Da”. „ Vrei sa spui "Da" la orice?” a zis el, „Ce zici de cei care cer bani cu imprumut sau orele in plus la serviciu?”

Trebuie sa recunosc, avea dreptate. Trebuie sa existe si cateva reguli. Atunci cand decidem sa traim un astfel de an trebuie sa tinem cont de:

Spunem da doar lucrurilor care nu ne aduc intr-un eventual conflict.

In principal trebuie sa spui "da", insa exista si varianta de "nu" daca sunt implicate probleme financiare.

Regula se aplica invitatiilor sociale, insa se poate extinde in toate domeniile. Fiecare invitatie trebuie analizata cu grija.

Saptamana urmatoare, am mers la o petrecere. Am fost amandoi tacuti gandindu-ne cum sa scapam de acolo. Eu ma gandeam sa inventeze o durere de cap, sotul o oboseala subita. Am ajuns, am intrat, am scanat putin fizionomiile din camera si m-am apropiat de bar.

In timp ce credeam ca petrecerea va fi una groaznic de plictisitoare, am privit cu mai mare atentie oamenii din jur, am vazut cativa cunoscuti, cu care am socializat si astfel am ajuns sa cunoastem si alti oameni. In timp ce conduceam spre casa, atat sotul meu cat si eu am recunoscut faptul ca desi credeam ca va fi o petrecere plictisitoare a fost una chiar reusita.

Nu pot spune ca toate deciziile luate in acel an au fost pe deplin bune, insa multe din ele ne-au scos din rutina zilnica.

Erau saptamani cand stateam doar in oras, altele in care nu ieseam deloc, insa ne-am dat seama ca aveam de fapt 6 prieteni noi.

Am vazut parti ale orasului de a caror existenta nu stiam, am luat parte la conferinte, cercuri de lectura, pescuit, am baut prea mult, am vazut artificii, am dansat in ploaie, etc. intr-un cuvant, am trait!

Eu si sotul meu ne doream putin mai multa distractie, insa am gasit ceva mult mai frumos! Anul nostru Da, s-a transformat intr-unul extrem de pozitiv!

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog