-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Sase pozitii de somn ale cainilor care indica eventuale probleme de sanatate


Publicitate

Fara indoiala, fiecare stapan ajunge la un moment dat sa-si cunoasca pe dinafara prietenul patruped si sa depisteze rapid daca animalul este bolnav. Dar iata inca un truc: un indicator fizic care dezvaluie multe lucruri atat despre obiceiurile cainelui, cat si despre personalitatea lui. Este vorba de pozitia in care doarme.



• Dormitul pe o parte

Foarte multi caini prefera sa doarma pe o parte a corpului. Potrivit specialistilor, aceasta este principala pozitie canina pentru odihna si relaxare. In plus, atunci cand cainele doarme astfel, este un semn ca se simte multumit si confortabil. Cainele care doarme astfel are incredere deplina in stapanul sau.

• Pozitia vulpii

Aceasta este cea mai comuna pozitie de somn la caini. Labutele sunt stranse confortabil sub trunchi, iar coada este incolacita in jurul corpului pana in dreptul botului. Cainii care prefera aceasta pozitie sunt blanzi, docili, rareori agresivi.

• Super-cainele

Unii caini prefera sa doarma pe burta, in special pentru ca aceasta pozitie le permite sa se ridice prompt de pe sol atunci cand sunt chemati. Cainii care prefera aceasta pozitie sunt usor de motivat si energici.

• Dormitul pe spate

Bineinteles ca pare o pozitie neobisnuita, dar nu este un motiv de ingrijorare. Pozitia semnaleaza ca patrupedul este increzator si ca se simte in largul lui. Este un lucru interesant si relevant, intrucat dormitul pe spate vulnerabilizeaza cainele la mediul din jur. Potrivit specialistilor, lupii rareori sunt surprinsi dormind sau stand intinsi pe spate in habitatul lor natural. Cainii care dorm astfel sunt relaxati si independenti.

• Dormitul ghemuit pe burta

Specialistii considera ca dormitul in aceasta pozitie determina sau incurajeaza crisparea musculaturii. Totusi, nu este un motiv de ingrijorare, intrucat nu inseamna neaparat ca cel mai bun prieten nu se simte relaxat cand e treaz. De fapt, pozitia indica energie, spirit de aventura si promptitudine de reactie. Cainii care prefera aceasta pozitie sunt de asemenea blanzi si timizi.

• Pozitia „lesinatului”

Aceasta pozitie este preferata mai ales de cainele care a alergat toata ziua si a depus mult efort. In plus, pozitia mai denota si o tendinta de adaptare rapida la imprejurarile noi, precum si multa incredere de sine.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog