-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Sa ne concentram pe prezent!


Publicitate

Sa luam atitudine acum!

In general, nu ne gandim la concentrarea pe prezent, iar atentia ni se schimba pe intreaga durata a zilei. In mod normal, concentrarea se bazeaza pe privire, insa aceasta implica toate cele 5 simturi: auz, vaz, miros, gust si atingere. Atunci cand ma relaxez intr-o cafenea, band o cafea, aroma acestei bauturi ma face sa ma simt bine si datorita muzicii ambientale. Pentru mine este un coltisor de evadare din rutina zilnica. Aceasta poate fi o metoda de evolutie din punct de vedere spiritual.


Folosind concentrarea, putem fi constienti de simturile fizice. Dam la o parte informatiile pe care nu dorim sa le asimilam si le pastram pe cele importante. Este posibil ca atunci cand ascultam ciripitul pasarelelor sa nu auzim vantul si invers.

Cum folosim concentrarea cu intelepciune, pentru a ne ghida.

Putem trece peste contradictiile din prezent, folosind cunostintele depozitate in memoria interioara. Imaginati-va cum ar fi sa va plimbati prin Roma antica sau sa pilotati o nava spatiala a viitorului, cu siguranta va deconecteaza de lumea exterioara, fizica. Cel mai important este sa devenim constienti de prezent si sa il intelegem.

Pentru a dezvolta o constientizare a prezentului, trebuie sa devenim atenti la aceasta schimbare de optica si concentrare. Meditarea si contemplarea sunt responsabile cu asta, deoarece antreneaza mintea. Sa revenim la exemplul din cafenea, daca reusim sa asimilam toate elementele ce se desfasoara in jurul nostru, in timp ce ne ne consumam cafeaua, atunci putem spune ca simtim cu adevarat prezentul.

Experimentarea directa a prezentului.

In cartea intitulata „Seth Speaks” autoarea Jane Roberts, vorbeste dintr-o alta dimensiune. Aceasta ne prezinta modul in care somnul ne scoate din starea fizica. Revenirea se realizeaza printr-un proces reversibil.

Seth vorbeste si despre „semnele” care apar in momentul in care urmeaza sa intram intr-o stare profunda, a viselor de recunoastere. Jane visa o casa ciudata, in care incerca sa exploreze imprejururile. Acest vis i se tot repeta in momentul in care isi paraseste trupul, pentru a intra intr-un somn profund.

Concentrarea asupra constientizarii semnelor.

Si nu are acelasi vis de fiecare data, singurul lucru care se modifica este casa. Actiunea este aceeasi. Seth ne incurajeaza sa fim atenti la toate aceste semne si tot ea mentioneaza faptul ca, daca vom face foarte multa practica, vom fi capabili sa identificam toate aceste stari.

Putem invata sa ne concentram si atunci cand suntem trezi. Constientizarea este combustibilul pentru masinaria numita viata.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog