-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

9 Semne ca sunteti prea stresat (desi nu va dati seama)


Publicitate

Chiar daca expertii vorbesc mereu despre asta, majoritatea oamenilor nu sunt constienti de reprecusiunile stresului.

Stresul poate fi foarte periculos, mai ales atunci cand se manifesta prin anumite simptome, destul de greu de observat. Luati in considerare faptul ca este impedios necesar sa va odihniti si sa va relaxati.

Iata cele mai comune semne ale stresului excesiv:


Probleme cu somnul

Daca v-ati schimbat de curand stilul de viata si dormiti prea putin, din cauza stresului, va recomandam sa revizuiti activitatile pe care le desfasurati.

Probabil ca sunteti atat de stresat, incat organismul dumneavoastra incepe sa reactioneze. Trebuie sa luati in calcul si calitatea somnului, daca aveti cosmaruri sau somn agitat nu este deloc bine.

In cazul stresului, somnul este principalul element afectat. Incercati cateva tehnici de relaxare, precum yoga, o dieta sanatoasa sau meditarea.

Caderea parului

Conform lui Carolyn Jacob, director medical in cadrul Centrului de Estetica Dermatologic, „ in medie oamenii pierd cate 100 de fire pe zi. majoritatea oamenilor nici macar nu observa acest aspect. Uneori, stresul afecteaza functiile fiziologice si duce la caderea parului. Efectele pot fi realmente alarmante!”

In cazul in care observati o cadere exagerata a firelor de par, incercati sa evaluati nivelul de stres si sa descoperiti factorul care duce la aparitia acestuia.

Schimbari de comportament

Daca stresul va influenteaza nivelul de hormoni, este posibil sa experimentati schimbari de comportament bruste. Stresul poate duce la anxietate, disfunctii obsesiv compulsive sau alte dereglari mentale. Incercati sa luati masuri pentru eliminarea stresului.

Fluctuatiile de greutate

Stresul poate duce la fluctuatii de greutate, deoarece poate incetini metabolismul si astfel se asimileaza kilogramele in plus. Insa poate exista si varianta in care, din cauza stresului ne pierdem pofta de mancare si odata cu ea cateva kilograme bune.

Dureri

Uneori oamenii ignora durerile corpului, fiind cea mai mare greseala deoarece poate fi vorba de afectiuni grave ale sanatatii. Stresul poate face ca organismul sa cedeze si astfel sa apara dureri in piept, stomacale, diaree, tensiune musculara si palpitatii.

In acest caz, durerile de cap se vor transforma in migrene, artrita se va agrava si intregul organism va avea de suferit. Daca ajungeti in acest punct, luati imediat masuri!

Incapacitatea de a sta nemiscat

Daca sunteti foarte stresat, va interveni lipsa odihnei, veti deveni anxios si incomfortabil. Nu ignorati niciodata aceasta problema, deoarece se va agrava.

Va ganditi constant la problemele de la serviciu

Daca va ganditi mereu la problemele financiare, la obligatii sau la serviciu, sunteti cu siguranta sub un stres continuu. Daca nu va detasati de probleme, nu le puteti rezolva.

Grijile vor complica si mai tare lucrurile, ducand la probleme fizice si psihice. Gasiti-va timp sa va bucurati de micile placeri si sa va relaxati.

Libido scazut

Si libidoul este afectat de stres, cu cat stresul este mai mare, cu atat hormonii sexuali interactioneaza mai putin. Stresul duce la incapacitatea de a avea o viata sexuala activa.

Daca experimentati scaderi ale libidoului, incercati cateva tehnici de relaxare, pentru ca viata sexuala sa nu va fie afectata.

Nu aveti rabdare cu cei din jur

Daca sunteti tot mai furios si intolerant cu cei din jurul dumneavoastra, este posibil sa fiti extenuat. Incercati sa va detensionati si sa nu lasati stresul sa va acapareze.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog