-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Legatura dintre alcool si cancer nu mai poate fi negata (provoaca 7 tipuri de cancer)!


Publicitate

Probabil ca ati auzit si dumneavoastra faptul ca un pahar de vin sau de bere va face bine! Un studiu recent a scos la iveala faptul ca este posibil ca cele doua sa nu fie chiar atat de benefice! In plus, expertii sunt de parere ca legatura dintre alcool si cancer nu mai poate fi negata! Cititi acest articol si aflati mai multe despre aceasta descoperire!

Iata ce trebuie sa stiti. Un studiu recent a scos la iveala legatura dintre consumul de alcool si 7 tipuri diferite de cancer: osos, ficat,vlaringian, esofagian, hepatic, de colon sau mamar. Analiza studiului, publicata in Jurnalul Stiintific Addiction, aduce in vedere faptul ca legatura dintre alcool si cancer nu mai poate fi negata. Analiza presupune o evaluare, pe durata a 10 ani, realizata de The Cancer Research Fund, The International Agency for Research on Cancer si tTe World Health Organizations, spune the Guardian.

Directoarea Departamentului de Medicina Preventiva, din cadrul Universitatii Otago, din Noua Zeelanda, autoarea studiului, pe nume Jennie Connor, a mentionat:

“Da, trebuie sa aflati cu totii faptul ca exista o stransa legatura intre consumul de alcool si 7 forme de cancer... chiar si fara un studiu complex, in ceea ce priveste mecanismul biologic al consumului de alcool, dovezile epidemiologice pot sustine cauza privind legatura dintre alcool si cancerul osos, ficat, laringian, esofagian, hepatic, de colon sau mamar.”

Din pacate, crudul adevar este acela ca majoritatea oamenilor nici macar nu cunosc consecintele! Insa Programul Toxicologic National, dn cadrul Departamentului American de Servicii Medicale, incadreaza alcoolul pe lista substantelor care determina aparitia cancerului. Jennie a mentionat si faptul ca alcoolul poate determina si aparitia cancerului de prostata, de piele sau pancreatic.

Nota: expertii din cadrul the American Government’s Dietary Guidelines sugereaza faptul ca femeile pot consuma 1 pahar cu bautura alcoolica pe zi, iar barbatii sub 2 pahare cu bautura alcoolica pe zi. Reprezentand 200 ml si sub 400 ml, in cazul barbatilor. Depasirea acestei limite poate avea consecinte grave.

Alte organe afectate de consumul de alcool sunt: ovarele, uterul, vezica, rinichii si sistemul limfatic.

Cum poate determina alcoolul aparitia cancerului

Iata ce trebuie sa stiti: toate bauturile alcoolice contin etanol, descompus de catre ficat si tractul gastrointestinal in acetaldehide, un carcinogen genotoxic. Partea proasta este ca aceasta substanta toxica impiedica celulele sa se reinnoiasca .
Da, ar trebui sa evitati consumul de alcool, deoarece procesul de digerare al alcoolului genereaza radicali liberi, care afecteaza ADN-ul proteinele si grasimile bune, ducand la aparitia celulelor cancerigene. In plus, procesul de fabricare al alcoolului genereaza substante daunatoare precum nitrosamine, fibre azbest, fenol si hidrocarburi.

Ce spun expertii

Ei bine, din pacate, legatura dintre consumul de alcool si cancer este clara pentru experti, insa populatia este destul de greu de convins in privinta aceasta.

Faimosul medic Jana Witt, cercetator in domeniul oncologic din Regatul Unit, spune:

“Am luat la cunostinta faptul ca 9 din 10 persoane nici macar nu banuiesc macar ca ar exista o legatura intre consumul de alcool si cancer. Acest studiu este o dovada clara a legaturii intre cele doua.”

Un studiu recent, desfasurat sub indrumarea organizatiei Dr. Witt, a scos la iveala faptul ca 1 din 5 persoane stiau ca alcoolul poate determina aparitia cancerului mamar, iar 4 din 5 persoane intelegeau legatura dintre consumul de alcool si cancerul hepatic. Dureaza in jur de 10-15 ani regenerarea organismului, asa ca este momentul sa renuntati la sticla.

Din pacate, bautorii inraiti dau intotdeauna vina pe tutun, ca fiind responsabilul principal cu aparitia cancerului. De fapt, ambele sunt la fel de raspunzatoare pentru aparitia cancerului.

Daca inca nu v-ati convins, Elaine Hindal, director executiv in cadrul Drinkaware, spune ca atunci cand consumam alcool nu trebuie sa ne fie frica doar de aparitia cancerului:

“In mod normal, consumul de alcool, peste limita admisa, determina aparitia cancerului, insa si a bolilor cardiace, hepatice sau pancreatice.”

Sftul medicului

Daca totusi consumati alcool din cand in cand, optati pentru bauturi care contin compusi anti-cancerigeni precum vinul sau cidrul.

Expertii sunt de parere ca ar trebui sa inlocuiti bauturile alcoolice, atunci cand iesiti in oras, cu sucuri naturale sau apa.

In loc sa beti atunci cand sunteti stresat, inlocuiti acest obicei nesanatos cu o ceasca de ceai sau o baie fierbinte.

Speram ca acest articol sa va fie de folos. Nu uitati sa il impartasiti cu familia si prietenii!

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog