-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Ce reprezinta nodulii limfatici din spatele urechii?


Publicitate

Nodulii nedurerosi din spatele urechii sunt des intalniti si, de cele mai multe ori, sunt benigni. Anumiti noduli pot insa indica o afectiune grava. Cel mai bine este sa cereti parerea unui medic, mai ales daca incep sa isi modifice forma sau dimensiunea. Daca nodulul sau nodulii nu au disparut intr-un interval de o luna, trebuie sa mergeti de urgenta la medic.



Chisturile sebacee trebuie, de cele mai multe ori, lasate in pace, insa daca se infecteaza pot duce la probleme grave. Chisturile infectate pot fi tratate medicamentos sau injectabil. Medicii pot opta si pentru inlaturarea chirurgicala, de cele mai multe ori cu ajutorul laserului.

Lipomul

Lipomul reprezinta o acumulare de grasime sub piele. Acesta este moale si are o dimensiune de cativa milimetrii. In mod obisnuit, acestia nu cresc si se gasesc, de cele mai multe ori, in spatele urechilor, insa pot aparea si in alte zone precum: gat, brate, umeri sau coapse. Lipomul este benign si apare in general la adulti, disparand singur, de cele mai multe ori.

Daca are o dimensiune prea mare, lipomul poate fi indepartat chirurgical. Medicii pot opta si pentru tratamentul cu injectii pe baza de steroizi.

Tumorile benigne

Tumorile benigne nu sunt canceroase. Ele apar atunci cand celulele din organism cresc si se dezvolta mai repede, decat in mod obisnuit. In conditii normale, organismul poate echilibra numarul de celule noi, cu cele imbatranite. In cazul unei tumori, celulele imbatranite nu se absorb, ci continua sa se multiplice.

Tumorile din spatele urechilor se afla in stransa legatura cu glandele salivare, pielea sau oasele mastoide. Simptomele pot varia in functie de localizare si de marimea tumorii. Tumorile benigne pot afecta auzul si pot provoca aparitia ametelilor.

Chisturile seboreice

Chisturile seboreice apar in urma blocarii glandelor sebacee. Glandele produc sebum, care poate fi blocat de celulele moarte. Chisturile seboreice mici sunt de cele mai multe ori nedureroase si inofensive. Daca aceste chisturi ajung sa se infecteze, pot deveni dureroase. Un chist cu o evolutie rapida, poate fi canceros.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog