-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Probabil nu vei ghici care este rolul punctului roz din coltul ochiului! Raspunsul te va surprinde!


Publicitate

Un articol publicat de Petrut;

Te-ai intrebat vreodata care este rolul micului punct roz din coltul ochiului sau motivul pentru care il ai?

Raspunsul consta in evolutia omenirii.

Punctul roz din coltul ochiului provine dintr-un punct important al evolutiei noastre. Cu mult timp in urma, obisnuiam sa avem pleoape interioare, similare cu ale pasarilor si reptilelor.

Daca te uiti la ochii tai, vei observa ca in coltul de langa nas, poti observa o structura triunghiulara de culoare roz. In discursurile medicale, acest mic triunghi este alcatuit din doua parti: micul punct este excrescenta lacrimala si zona crescenta de langa, care inconjoara pupila este plica semilunaris. De ce avem aceasta zona roz a ochiului?

Probabil nu vei ghici care este rolul punctului roz din coltul ochiului! Raspunsul te va surprinde!
Mica zona din coltul ochiului, cunoscuta sub numele de plica semilunaris a fost subiectul multor discutii si dezbateri, mai ales in randul teoriilor evolutioniste si creationiste. De ce? Pentru ca aceasta zona a ochiului este considerate o reminiscenta din istoria evolutiei, cand aveam pleoape excedentare, care porneau din aceasta zona!

Cu toate ca nu mai avem o a treia pupila care sa alunece orizontal de-a lungul ochilor, reptilele, amfibienii, pestii, pasarile si anumite mamifere ( ursii polari, focile si porcii furnicari, ca sa mentionam cateva) inca poseda aceasta structura translucenta interesanta, a carui denumire tehnica este de membrana nictitans. In cazul acestor animale, rolul ei este de a curate si de a proteja ochii in aceeasi maniera in care o fac pleoapele la om. De asemenea, membrane protejeaza ochii de soare, actionand ca niste ochelari de soare, sau daca animalul este sub apa, ca niste ochelari de inot.

Evolutionistii au afirmat ca prezenta acestei excrescente roz din coltul ochiului este dovada ca omul a evoluat de la creatura din trecut, care avea o membrane nictitans functionala. Argumentul lor este ca omul a pastrat acest organ deoarece nu a fost inca selectat sa isi inceteze evolutia.

Unii teoreticieni ai creationismului afirma ca plica semilunaris nu este o dovada a evolutiei pentru ca functioneaza pentru a produce si colecta ,,somnul” pe care il primim prin ochi, dimineata. Somnul este secretat dintr-o combinatie de surse, inclusiv glanda lacrimala, celulele conjunctivale, glanda meibomiana, si in unele cazuri de la surplusul de mucus nazal, si poate putin din excrescenta lacrimala. Plica semilunaris poate contribui la aparitia secretiilor deoarece este bogata in cellule care produc mucusul.

Asadar, de ce avem un punct roz in coltul ochiului? Ei bine, atat excrescenta lacrimala cat si plica semilunaris contin cellule care permit secretia unor substante care pot contribui la formare lacrimilor si functionarii lor in ceea ce priveste protejarea ochilor, pastrarea umiditatii si sanatatii lor, insa s-ar putea ca plica semilunaris sa fie e reminiscenta a celei de-a treia pleoape? Daca este asa, ce pacat ca nu o mai avem! Eu unul consider ca ar fi fost grozav sa avem ,,acoperire naturala” pentru soare si apa!


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog