-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Sa nu uitam de Romania, tara noastra frumoasa!


Publicitate

Calatoria ne infrumuseteaza sufletul si ne desprinde trupul de realitatea materiala. Atunci cand stam foarte mult in natura, intelegem ca doar iubind-o reusim sa strabatem aleile batatorite ale vietii.

Ma gandeam zilele trecute si incercam sa inteleg de ce tot mai multi romani prefera sa calatoreasca in afara tarii, odata ce nu au apucat sa vada poate nici un sfert, din frumusetile propriei tari. Am crezut mereu ca fiecare popor are propria lui energie. Cum ar arata cea romaneasca ? Plina de traditie, cu o spiritualitate sporita si, daca privim in trecutul istoric, cu un inalt simt patriotic. Totusi ce ne lipseste ? Raspunsul meu ar fi increderea. Ne-am dorit intotdeauna sa fim ca cei din afara tarii, uitand de propriile noastre valori, iar asta se reflecta inclusiv in calatorii. Tindem mereu sa descoperim traditii noi, insa ne bucuram tot mai putin de ale noastre.

Cand ati vizitat ultima oara imprejurimile ? M-ar bucura sa aud cat mai des raspunsul “recent”.

Energia cu care ne incarca propria tara, nu va fi niciodata inlocuita cu cea din exterior si stiti de ce ? Pentru ca fiecare om se naste cu o marca a entitatii, a noastra este una extrem de afectiva si protectoare. Poate ca este momentul sa analizam la rece daca merita inlocuita cu o alta. Intradevar, nu contest faptul ca in momentul de fata ne aflam intr-un moment critic, in care lipsa de incredere isi spune cuvantul, iar dorinta de a ne compara este din ce in ce mai puternica, insa reintoarcerea la traditiile pe care bunicii le-au protejat cu atata iubire, nu are cum sa nu ne faca mai buni. Recunoasterea propriei entitati elibereaza, nu inrobeste.

De ce fugim de noi, incercand sa ne gasim linistea prin altii? Daca nu ne vom aprecia valorile, nu putem avea pretentia sa o faca altii in locul nostru. Tara noastra inca are multe de oferit, insa suntem datori sa o redescoperim.

De ce credeti ca Printul Charles revine in Romania, ori de cate ori are ocazia? Pentru ca, asa cum el o spune intr-un reportaj realizat de BBC „Nu mai pretuim frumusetea, linistea, singuratatea. Dar este important ca astfel de locuri sa existe, locuri unde sa putem evada. Unele dintre aceste locuri aproape ca au disparut in Marea Britanie. Dar exista aici.”

Ce parere aveti ? Incercam sa ne acordam noua, ca popor, increderea de care avem nevoie pentru a ne simti linistiti in propria tara? Eu una cred ca merita incercat !

Deci, tu unde calatoresti vara aceasta ?

Cu drag,
Alexandra Ungureanu


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog