-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iata de ce egiptenii numeau aloe vera "planta nemuririi"!


Publicitate

Inainte de a incepe sa cititi acest articol, as vrea sa va adresez o intrebare- aveti aloe vera in casa? Fie ca o aveti sau nu in casa, cu siguranta printre dumneavoastra se numara persoane care nu stiu exact la ce foloseste aceasta planta. Cunoscuta si sub numele de Aloe Barbadensis, aceasta planta a fost utilizata in lumea intreaga, de mii de ani. Recent s-a descoperit faptul ca detinea un loc sacru, in Egipt, Grecia si Roma.

De asemenea, are o istorie medicala destul de riguroasa in Africa de Sud, America Latina si Insulele Caraibe. Un grup de cercetatori din cadrul Universitatii Maryland Medical Center, sustine faptul ca Aloe Vera era un medicament prescris in Statele Unite, in perioada secolelor VII si IX.

Beneficiile Aloei

Aceasta planta este un remediu foarte bun atunci cand vine vorba de boli ale cavitatii bucale, osteoartrita, colita, febra, astm, etc. Aloe Vera este considerata a fi o planta excelenta si in tratamentele cosmetice, gelul ei fiind adesea aplicat pe piele pentru a indeparta sebumul in exces sau pentru a vindeca arsurile, muscaturile ori taieturile. Actioneaza asemeni unui analgezic si lupta cu inflamatiile sau alergiile. Medicii sunt de parere ca toate astea sunt posibile datorita compusilor imuno-stimulatori precum glicoproteinele sau polizaharidele. Glicoproteinele reduc durerea si inflamatia iar polizaharidele refac tesutul.

Foarte multe studii au aratat faptul ca aloe vera poate trata arsurile mult mai bine decat o face medicamentatia conventionala. Puteti folosi aceasta planta si pentru tratarea altor afectiuni precum: constipatia, psoriazis, cancer, infectiile tractului respirator, colesterol, etc.

Cum trebuie preparat si utilizat gelul din aloe vera

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Un tocator curat
  • Un cutit fin si ascutit
  • O planta Aloe Vera
  • O farfurie curata
  • Un prosop curat
  • Un borcan steril din sticla
  • Suc proaspat de lamaie
  • Un blender

Mod de preparare:

Spalati-va bine mainile, dupa care taiati cea mai groasa si mai suculenta frunza a plantei.

Nota: trebuie sa aiba cel putin 10-15 cm.

Spalati frunza si lasti-o sa se usuce intr-o pozitie de 45°.

Lasati frunza timp de 15 minute, dupa care o puteti pune pe tocator si indepartati marginile ascutite. Taiati apoi frunza cu grija, astfel incat sa pierdeti cat mai putin gel. Trebuie sa taiati pana cand toata partea verde a fost indepartata.

Portionati in cubulete gelul si asezati-l in borcan. Puneti lamaia peste, pentru a face ca gelul sa reziste cat mai mult.

Nota: Puteti transfera amestecul obtinut, in blender pentru a mixa cat mai bine totul. Puteti tine gelul in frigider timp de 1 saptamana.

Mod de folosire:

Uz medicinal: luati 30 ml, de trei ori pe zi, insa nu inainte de a cere parerea unui medic.

Uz topic: curatati frunza si puneti gelul direct pe rana. Repetati procedura pana cand rana este vindecata.

Cu siguranta trebuie sa incercati aceasta reteta si sa profitati cat mai mult de beneficiile acestei plante. Doar asa veti putea vedea de ce egiptenii o numeau planta nemuririi.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog