-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Ce reprezinta petele albe de pe unghii


Publicitate

Portiunea alba de la baza unghiilor este o zona sensibila si foarte importanta pentru structura unghiei, aceasta fiind numita si lunula.

Coloratia alba a lunulei se datoreaza faptului ca vasele sanguine de sub unghie sunt acoperite in aceasta zona cu piele. Cea mai vizibila lunula este cea a unghiei degetului mare, dar se poate intampla ca uneori lunula sa nu fie vizibila deloc la unele unghii. Acest lucru depinde de grosimea cuticulelor si de masura in care acestea acopera unghiile.

Atentie!

Vatamarea lunulelor poate duce la deformarea unghiilor. Mai mult, potrivit medicinei alternative, lunula poate ascunde informatii importante despre starea generala de sanatate a corpului.

De exemplu, potrivit medicinei chinezesti, absenta unei lunule vizibile poate semnala anemie sau malnutritie, in timp ce paloarea sau nuanta albastrie a lunulei poate indica existenta diabetului. Daca lunula prezinta puncte rosiatice, este posibil ca persoana respectiva sa sufere de o boala cardiovasculara.

Lipsa lunulei sau o lunula de dimensiuni foarte mici poate indica probleme digestive datorate unui metabolism lent sau unei toxicitati crescute a organismului. Medicii chinezi sustin ca o persoana sanatoasa trebuie sa aiba sapte sau opt lunule vizibile. Daca lunulele se intalnesc doar la unghiile degetelor mari, este posibil sa suferiti de disfunctii renale. O unghie normala trebuie sa aiba o coloratie rozalie, sa fie arcuita, bine definita si sa aiba o consistenta dura.

Lunula indica si cat de energic sunteti. Acest aspect se presupune a fi direct proportional cu intensitatea albului lunulei. O lunula sanatoasa trebuie sa fie ferma si sa aiba marginile bine definite. In caz de boala, lunula reactioneaza imediat, modificandu-si culoarea si reducandu-si dimensiunile, fenomen reversibil dupa insanatosire.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog