-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

O tanara care s-a expus hartuirii pe strada nu se astepta la asemenea remarci.


Publicitate

Hartuirea stradala prin limbaj cu conotatie sexuala sau de alta natura, mesaje telefonice insistente de indimidare, indecente, umilitoare, amenintatoare este un fenomen des intalnit.

Cand esti femeie, se stie pana in ce punct acest comportament este frecvent mai ales in orasele mari.

Numarul in continua crestere al femeilor hartuite in spatiul public dovedeste ca nu avem de-a face cu un caz izolat, ci cu o problema de societate.

Alaturi de multele marturii care contin denunturi ale crudei realitati, alte si alte filmulete realizate cu camera ascunsa reiau dezbaterea legata de asemenea aspect ingrijorator.

In urma cu doi ani, clipul unei tinere ce traverseaza mai multe cartiere din New York depasise 10 milioane de vizualizari in cateva zile.

Prin gestul/experimentul facut, ea si-a propus sa scoata in evidenta multitudinea de invective la adresa femeilor ce merg singure in spatiul public.

Faptul ca americanca arata cu degetul aproape exclusiv inspre barbatii de culoare sau hispanici intareste convingerea potrivit careia “barbatii albi sunt mai bine educati” (ei nu se comporta asa pe strada).

Rezultatul experientei sale este edificator.

Pentru a vedea de cate ori va fi abordata de catre barbati si ca uneori acestia au un comportament deplasat, tanara din New York a colindat singura timp de 10 ore strazile din Manhattan.

Filmata cu camera ascunsa, fata, desi este imbracata foarte simplu, cu blugi negri si un tricou, i-a facut pe “vulturi” sa se intoarca dupa ea, sa o insoteasca, doar doar va raspunde intr-un fel.

Inainte de a vedea filmuletul, as vrea sa mai fac urmatoarele precizari. Repetarea obsesiva a abordarilor necuviincioase din partea barbatilor, indiferent de locul in care se practica, ca sa nu mai vorbim de violenta fizica, genereaza un mediu ostil femeilor si aduc atingere inacceptabila demnitatii si libertatii lor.

Nici pe departe nu se poate vorbi de umor, complimente sau de ceva agreabil.

Aflate in situatii de hartuire, multe femei sunt nevoite sa lase capul in jos, sa nu raspunda, sa schimbe traseul, imbracamintea. De aici, incep sa se simta in nesiguranta, sa nu mai aiba incredere in intalnirile adevarate si sunt mai putin tentate sa se lase cucerite.

Iata dovada tinerei din New York!


Cu drag,
Ileana Mladinoiu


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog