-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iata ce se intampla daca mancam doua banane pe zi, timp de o luna.


Publicitate

Bananele sunt poate cele mai complete fructe deoarece pana si coaja acestora poate fi utilizata pentru tratarea diverselor boli sau pentru infrumusetare. Acestea contin tot felul de nutrienti, vitamine, zaharuri naturale (fructoza si sucroza) si fibre.

Daca un mar pe zi tine doctorul la distanta, acelasi lucru se poate spune si despre banane. 

Cu cat banana este mai inchisa la culoare, cu atat este mai coapta si contine mai multa substanta care lupta impotriva celulelor canceroase anormale. Cercetarile au aratat faptul ca substantele gasite in bananele coapte, interfereaza cu cresterea celulelor cancerigene si inhiba imprastierea lor. Astfel, acest proces impreuna cu nivelul crescut de antioxidanti, pe care ii putem gasi tot in banane, cresc si intaresc sistemul imunitar, scazand in acelasi timp numarul de celule albe. Data viitoare cand vedeti o banana cu pete maron, nu va feriti de ea ci mancati-o cat mai repede.

Pe langa calitatile enumerate mai sus, banana va poate ajuta in mai multe situatii, fiind un fruct extrem de sanatos:

1) Lupta impotriva arsurilor stomacale

Bananele au proprietati antiacide, luptand impotriva refluxului si a arsurilor. Atunci cand simtiti arsuri, nu trebuie decat sa mancati o banana si simptomele vor fi reduse.

2) Reduce presiunea sanguina

Bananele ajuta la scaderea presiunii sangelui, protejand in acelasi timp organismul de atac de cord prin scaderea nivelului de sodiu.

3) Confera energie

Daca mancati 1 sau 2 banane inainte de a face exercitii, organismul dumneavoastra va primi necesarul de energie pentru 1 ora prin intermediul mineralelor, vitaminelor si carbohidratilor.

4) Trateaza anemia

Bananele ajuta persoanele care sufera de anemie deoarece ofera doza necesara de fier, stimuland celulele rosii si producerea de hemoglobina.

5) Trateaza ulcerul

Atunci cand suferiti de ulcer stomacal, trebuie sa renuntati la fructe, insa banana poate fi consumata fara probleme deoarece are o textura moale si se aseaza in stomac asemeni unei pelicule protectoare.

6) Trateaza depresia

Pot ajuta la prevenirea si tratarea depresiei deoarece contin o cantitate crescuta de triptofan, un compus care lupta garantat impotriva depresiei.

7) Trateaza constipatia

Daca suferiti de constipatie, mancati cateva banane iar fibrele va vor ajuta in reglarea tractului digestiv.

8) Indeparteaza starea de nervozitate

Atunci cand va simtiti stresat sau nervos, puteti consuma o banana. Aceasta ajuta la regularizarea zaharului din sange, fiind bogata in vitamina B, calmant natural al sistemului nervos.

9) Controleaza temperatura corpului

Bananele sunt foarte bune pentru organism in zilele calduroase sau atunci cand avem febra deoarece poate restabilii imediat o temperatura normala a corpului.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog