Publicitate
Umflarea picioarelor, cunoscuta sub numele de edem, sau retentie de lichide in organism, provoaca durere si poate fi rezultatul urmatoarelor conditii:
- sindromului premenstrual
- sarcina
- proasta circulatie
- consumul in exces de alimente sarate sau prelucrate
- stil de viata sedentar
- efecte secundare ale anumitor medicamente
Unul dintre cele mai eficiente remedii naturale in astfel de cazuri este patrunjelul, folosit de insusi Hippocrate. Studiile sugereaza ca aceasta planta poate preveni numeroase boli, cum ar fi astm, alergii, dureri menstruale, probleme cu ale tractului urinar, tulburari digestive, si poate fi extrem de benefic, deoarece poate ajuta la tratarea bronsitei, imbunatateste respiratia, reduce tensiunea arteriala si patreaza oasele sanatoase.
Hippocrate o recomanda ca tonic general, in caz de reumatism, pietre la rinichi sau chiar ca un antidot pentru otrava. "The Green Pharmacy Herbal Handbook" precizeaza ca patrunjelul este un diuretic remarcabil si eficient, care ajuta rinichii sa scape de excesul de fluide din organism.
Patrunjelul este un diuretic natural
Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul de Etnofarmacologie din 2002, "patrunjelul actioneaza ca un diuretic prin inhibarea ionilor de sodiu si de potasiu care influenteaza procesul de osmoza si cresterea fluxului de urina."
Mai mult decat atat, patrunjelul este abundent in potasiu. Pe de alta parte, multe diuretice produse chimic reduc nivelurile de potasiu, astfel incat utilizand patrunjelul evitati aceste efecte secundare nocive.
Un studiu realizat de brazilieni in anul 2009 intitulat "activitatea diuretica si hipotensiva a extractului apos de seminte de patrunjel" a confirmat, de asemenea, faptul ca aceasta planta fantastica creste fluxul urinar si reduce tensiunea arteriala in acelasi timp.
Dr. John R. Christopher, un renumit fitoterapeut din SUA sugereaza ca ar trebui sa se consume doi litri de ceai de patrunjel zilnic, pentru a obtine cele mai bune rezultate in tratamentul edemului.
Daca este necesar, puteti creste cantitatea. Mai mult decat atat, in prepararea ceaiului de patrunjel, asigurati-va ca utilizati frunze proaspete, impreuna cu semintele si radacinile.
Cum se prepara ceaiul de patrunjel
Taiati marunt radacinile de patrunjel si frunzele. Se pune aproximativ ¼ cana de patrunjel la o cana de apa fierbinte si se lasa la macerat 5-7 minute, apoi se strecoara. In final, puteti adauga ghimbir, lamaie sau miere pentru a imbogati gustul. Pentru rezultate maxime, ar trebui ca ceaiul sa se consume cald.
In afara de consumul acestui ceai, faceti in mod regulat exercitii cu picioarele pentru a stimula circulatia fluidelor, iar atunci cand sunteti culcati, ridicati picioarele pe perne, astfel incat sa fie mai sus de inima.
Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.
Publicitate
loading...
No comments:
Post a Comment