-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Terapia prin post pentru sanatatea ta


Publicitate

 Un articol de Ileana Mladinoiu

Puternic aliat din punct de vedere spiritual, postul este benefic si sanatatii noastre. Ar putea vindeca o multitudine de boli. Este terapia fireasca de care se vorbeste mult in ultimul timp.

Tinand cont de cresterea nivelului maladiilor lumii moderne- astmul, reumatismul, diabetul, hipertensiunea, obezitatea, cancerul etc.- un sanatoriu de repaus alimentar si-a deschis portile inca din 1995 in Goriatcinsk, Rusia, pentru a propune pacientilor un tratament alternativ.

Cu peste 40 de ani de cercetari in acest domeniu si cu rezultate validate de Academia de Stiinte din Rusia, centrul sprijina pacientii timp de aproximativ 12- 20 de zile, perioada cand acestia beau numai apa si fac sport. Dupa 7 zile se reintorc la regimul alimentar echilibrat.

Un tratament dur, dar eficient in cazul a doua treimi dintre bolnavii care constata o scadere sau o disparitie a diverselor simptome.

Considerat ca un act medical in Rusia, postul este sprijinit de sistemul de sanatate publica care constata deja scaderea investitiei in medicamente odata cu simptomele.

Ca o paranteza. Se spune ca un psihiatru a descoperit metoda in vremea sovietica, atunci cand un pacient a intrat in greva foamei. A observat ca starea lui mentala s-a ameliorat.

In Germania, tara unde virtutile postului sunt recunoscute inca din secolul al XX-lea, dimensiunea lui spirituala este asociata tratamentului medical. Urmand metoda Buchinger (dupa numele unui medic militar care a salvat un barbat suferind de artrita), o clinica incurajeaza pacientii sa lectureze Biblia sau pasaje din autori clasici germani pe toata perioada postului. In loc de hrana si pentru curatarea in acelasi timp a mintii.

Cura este mai putin dura intr-un centru din Serbia. Acolo permite absorbtia a 250 de calorii pe zi, sub forma de sucuri si ciorbe pentru a se evita criza de acidoza.

In California, Valter Longo, un tanar cercetator a facut experimente pe soareci. Efectele postului asupra celulelor canceroase este uimitor, in sensul ca incetineste inmultirea lor. De asemenea, protejeaza organismul de efectele secundare ale chimioterapiei.

Daca metoda pare simplista, dr. H. Shelton explica faptul ca repausul alimentar este suficient pentru vindecarea organismului bolnav. Acesta se apara, folosindu-si rezervele de care dispune, in timp ce abuzul de medicamente perturba functionarea organismului, devenind astfel sursa a bolilor.

Rezultatele cercetatorilor sunt preliminare, au nevoie sa fie confirmate prin experimente pe scara larga asupra oamenilor. In general, susțin autorii unui documentar despre post, este clar ca organismul raspunde cel mai bine la deficienta decat la consumul excesiv de alimente.

Biblia nu face din post o obligatie, ci o alegere personala si o practica individuala. “Tu insa, cand postesti, unge capul tau si fata ta o spala, ca sa nu te arati oamenilor ca postesti, ci Tatalui tau, Care este in ascuns, si Tatal tau, care vede in ascuns, te va rasplati” (Evanghelia dupa Matei).


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog