-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Scrisoarea unui tanar cu handicap cerebral a ajuns la inima unui angajat de la o celebra firma nipona. Afla raspunsul!


Publicitate

Un articol de Ileana Mladinoiu

Pete Byrne, un student american de 21 de ani suferind de paralizie cerebrala si-a expus trista poveste legata de pasiunea pentru jocurile video pe Facebook.

Din dorinta de a evada din obisnuit, Pete a fost atras de jocurile video, de pe vremea cand avea 8 anisori. Am fi tentati sa credem ca-i dauneaza sanatatii. Cand, de fapt, deplasandu-si degetele pe joystick, baiatul lupta impotriva tulburarilor de miscare a mainii stangi (aici e marea lui problema).

Numai ca noul design al consolei Sony, PlayStation 4, il impiedica teribil pe american sa duca jocul inceput la bun sfarsit. Se opreste frecvent, din cauza ca mana stanga a lui Pete are tendinta sa atinga touch pad-ul central, activand astfel meniurile acesteia.

In plina partida, jocurile video se opresc. Exasperat de situatie si cuprins de un puternic sentiment de frustrare, tanarul si-a luat inima in dinti si a trimis un e-mail direct constructorului gadgetului Sony, fara sa spere ca va primi vreun raspuns.

Nu a fost asa, fiindca dupa cateva zile a si sosit prima veste din partea lui Alex Nawabi, un angajat in domeniul cercetare si dezvoltare Sony. Atins la coarda sensibila, barbatul acesta, inginer de profesie, s-a angajat sa se ocupe personal de caz.
Intre cei doi continua corespondenta electronica. Tanarul explica problemele pe care le intampina cu noul joystick, trimitandu-i japonezului si o fotografie a mainii cu handicap.


Ceva mai tarziu, angajatul de la renumita firma ii marturiseste baiatului ca incercarile de a gasi o solutie de sprijin au esuat, iar compania ii va trimite ceva atractiv, cerandu-si astfel scuze.

Aici s-ar putea termina povestea. La mai putin de o saptamana, Pete se pomeneste cu un colet in care descopera un joystick special modificat si un ghid de folosire al lui. Touch pad-ul central a fost dezactivat, cu scopul de a-l deruta spre un buton situat pe spate, aproape de mana dreapta. Ne putem imagina bucuria simtita de impatimitul jucator.

Insa, ceea ce i-a adus un plus de emotie studentului a fost scrisoarea semnata de insusi Alex Nawabi. In ea, omul isi descria dragostea cu care a realizat noul controller in timpul liber, fara sa implice compania, cu gandul la o viata mai buna a lui.
Potrivit randurilor din scrisoare, Nawabi a mestesugit micutul dar vreo zece ore, fara sa mai socoteasca demontarea a 3 console, pentru a obtine rezultatul satisfacator.

Spre finalul scrisorii, Alex Nawabi i-a propus lui Pete sa i-o remita oricand, ca sa-i construiasca o alta, mult mai adaptata nevoilor sale decat prima.

Cu alte cuvinte, o ocazie pentru american de a avea un alt exemplar in cazul in care primul nu ar functiona asa cum ar trebui.
O laudabila initiativa ce da posibilitatea unui pasionat de jocuri video, in pofida handicapului, sa se folseasca de consola sa. Gestul frumos, emotionant, neasteptat al omului de la Sony a fost rasplatatit de Pete cu mii de multumiri, via retelele de socializare.

Printr-un scurt exercitiu de imaginatie, as vrea sa stiu ce am fi simtit daca in locul lui Pete ar fi fost copilul nostru!


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog