-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Practicati aceasta tehnica timp de 3 minute si furia dispare complet!


Publicitate

Un articol de Ileana Mladinoiu

In viata fiecaruia dintre noi intervin momente cand ne infuriem extrem de tare, incat avem impresia ca ne plesnesc creierii. De gandire pozitiva nici nu poate fi vorba.

Furia este o emotie normala, necesara si universala, foarte greu de controlat, atat la oameni, cat si la animale.

In psihologie, mania este considerata ca un mijloc de afirmare a personalitatii, a mentinerii integritatii fizice si psihice. As putea accepta interpretarea, cu o precizare. Fie ca se declanseaza la serviciu, fie acasa in relatia cu partenerul, cel care cedeaza furiei, in general, nu va judeca lucrurile cu obiectivitate.

Mai mult, starea de extrema iritare provoaca mult rau celui in cauza, cat si celor din jur. Trebuie sa invatam sa o stapanim, astfel incat sa nu ajunga prea departe, sa devina destructiva.

Exercitiul/tehnica propus(a) este amuzanta si de mare folos pentru a linisti “furtuna”. Exteriorizati-va timp de 3 minute (injurati, insultati, scuipati), folosind toate numele de pasari ce va trec prin minte si lasand cale libera limbajului corporal.

Si mai distractiv este daca va aflati in compania altei persoane cu un extraordinar simt al umorului. Scopul acestui “joc”, cum mai vrem sa-l definim, este de a putea trai si exprima din plin sentimentul de furie-starea negativa- spre a face trecerea la starea pozitiva.

Intr-adevar, declasand furia, lasand-o libera, veti reusi sa aveti intr-un mod mai rapid o alta perspectiva asupra evenimentelor, decat daca lasati toate emotiile negative sa fiarba pe dinauntru.

De retinut ca persoana aleasa trebuie sa va inspire incredere si sa nu se simta vizata sau amenintata de observatii violente, iar tehnica sa nu devina singura solutie. Ar cultiva nevoia exprimarii in acest fel a furiei, in loc de gasirea de alternative.

Cum functioneaza metoda:

-setati un cronometru pe maximum 3 minute (sper ca nu doriti sa va concentrati pe furie la infinit);
-nu insultati persoana care va tine companie, deoarece a avut bunatatea sa va incurajeze in initiativa;
-odata ce cronometrul suna, opriti-va imediat din turuit;
-dupa ce faceti cateva respiratii profunde, celalalt va va cere sa-i dati unul-trei rezultate pozitive cu care v-ati ales in urma exploziei nervilor.

Raspunsurile ar putea sa va surprinda. Ati trait momentul in care ati insultat, injurat, v-ati exteriorizat, ati eliminat toata energia negativa care va macina.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog