-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

6 Simptome timpurii ale criminalului silentios - Cancerul Ovarian. Nu le ignorati!


Publicitate

In jur de 14 000 de femei vor muri si alte 22 000 vor fi diagnosticate cu cancer ovarian, anul urmator, in America. Din pacate, majoritatea femeilor realizeaza prea tarziu ca au o problema, iar majoritatea nu cunosc simptomele si pericolul privind cancerul ovarian. Exista totusi o lipsa de informare, in ceea ce priveste acest tip de cancer.

Ovarele sunt acele glande mici, unde cancerul se dezvolta si se imprastie catre restul sistemului reproducator. Cel mai des intalnit tip de cancer ovarian este cel epitelial. Tumorile care definesc acest tip de cancer sunt impartite in 3 grupe: tumori maligne, tumori maligne cu periculozitate scazuta si tumori epiteliale. Cea mai des intalnita forma de cancer ovarian, are la baza tumorile epiteliale. Semnele si simptomele acestui tip de cancer sunt adesea omise atat de medici, cat si de pacienti, fiind atribuite altor boli, mult mai putin periculoase.

6 Simptome ale cancerului ovarian


1. Dureri persistente in pelvis sau in zona abdomenului

Durerile cronice si persistente in zona pelvisului si a abdomenului, cu siguranta anunta ca ceva nu este in regula. Acesta poate fi un semn atat al prezentei cancerului ovarian cat si al cistitei. Asta inseamna ca trebuie sa luati lucrurile in serios.

2. Balonari si inflamatii abdominale

Inflamatiile abdominale apar in momentul in care exista un depozit de lichid in acea zona. In momentul in care boala avanseaza, apar si simptomele. Este foarte important sa aveti grija de sanatatea dumneavoastra generala si sa fiti foarte atente la aceste simptome.

3. Disfunctii urinare

Un alt semn pentru cancerul ovarian este urinatul des. Urina este impinsa de punga cu lichid formata si direct raspunzatoare cu inflamatia. Acesta este motivul pentru care femeile care sufera de aceasta boala cumplita merg des la toaleta. Acest semn este adesea asociat cu o disfunctie urinara.

4. Stare permanenta de satietate, chiar si atunci cand nu ati mancat

Femeile care sufera de cancer ovarian, prezinta dificultati alimentare si se simt mult mai repede satule. Hormonii responsabili cu controlul metabolismului sunt distrusi de cancer.

5. Pete de sange, intre menstruatii

Exista multe probleme de sanatate care pot duce la spotting- una din ele este cancerul ovarian. Daca va confruntati cu sangerari anormale, cu siguranta trebuie sa mergeti la un medic. Este de cele mai multe ori asociata cu disfunctiile aparatului reproducator.

6. Schimbari digestive

Diareea, constipatia sau orice alta modificare digestiva, poate reprezenta un simptom al cancerului ovarian. Acest lucru se poate intampla din cauza presiunii lichidului acumulat sau din cauza imprastierii celulelor canceroase in colon.

Una sau mai multe din simptomele prezentate mai sus pot fi asociate si cu alte boli, de aceea este atat de dificil ca aceasta boala ingrozitoare sa fie diagnosticata.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog