-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

6 moduri diferite de a folosi usturoiul


Publicitate

Usturoiul este benefic atat in bucatarie, cat si pe post de medicament. Dar intrebuintarile usturoiului nu se opresc aici.

Cititi mai jos ce alte metode includ folosirea usturoiului.

1.In cazul cosurilor

Usturoiul este un ingredient des folosit la prepararea mastilor cosmetice si a lotiunilor faciale din comert. Sucul de usturoi sustine vindecarea acneei, si poate fi aplicat direct pe zonele afectate.

2.Pentru vindecarea infectiilor fungice


Usturoiul are proprietati antifungice puternice. Pentru vindecarea micozelor pielii, poti sa-l folosesti fie pentru spalaturi locale, fie pe post de unguent. Pentru spalaturi locale, adauga 10 catei de usturoi la un litru de apa calda. Ca sa obtii un unguent eficient, amesteca usturoi maruntit si zdrobit bine cu ulei de masline in raport de 1:1.

3.Remediu pentru durerile de dinti


Asaza un catel de usturoi intre gingie si mucoasa bucala in dreptul dintelui dureros, iar durerea va ceda rapid!

4.Eliminarea aschiilor intrate sub piele


Aschiile de sub piele ies mai usor daca aplici pe zona afectata putin usturoi zdrobit sau maruntit fin si te infasori cu un bandaj steril. Poti indeparta pansamentul dupa o ora.

5.Lipeste geamurile crapate

Freaca suc de usturoi peste fisurile geamurilor pentru a preveni extinderea acestora.

6.Tratarea racelilor, virozelor, si intarirea sistemului imunitar

In medicina chineza se foloseste usturoi alb pentru intarirea, tonifierea si regenerarea intregului corp. Dimineata la trezire, tine in gura un catel de usturoi cat mai mult timp. Nu trebuie nici mestecat, nici inghitit, ci supt. Nutrientii din usturoi se amesteca cu saliva, de la nivelul limbii fiind rapid absorbiti in sange si in vasele limfatice. In plus, usturoiul intareste sanatatea bucala si opreste sangerarile gingivale. Tine usturoiul in gura cat rezisti, apoi scuipa-l si spala-te pe dinti in mod obisnuit. Daca mirosul persista, mesteca un bob de cafea sau o frunza de patrunjel si bea cateva inghitituri de lapte.

Care sunt efectele benefice ale consumului de usturoi crud?

  • Curata sangele
  • Creste pofta de mancare
  • Ofera protectie impotriva racelilor si a gripei
  • Creste imunitatea
  • Sprijina vindecarea anemiilor
  • Vindeca bronsita cronica

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog