-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Ce reprezinta sughitul, fasaitul in urechi, trosnitul oaselor sau nasul infundat pentru sanatatea dumneavoastra?


Publicitate

Organismul nostru se pricepe cel mai bine sa ne scoata din mediul de comfort atunci cand ne este cel mai bine. Stomacul incepe sa scoata sunete ciudate, nasul incepe sa se infunde iar in urechi auzim un piuit, toate acestea in public facandu-ne sa ne simtim stingheri. Chiar daca de multe ori nu bagam in seama aceste simptome, organismul nostru ne trimite semnale ca ceva nu este in regula acolo in interior. De aceea trebuie sa fim foarte atenti si sa monitorizam orice mesaj pe care corpul nostru incearca sa ni-l trimita.

Sunetele scoase de organismul nostru ne pot ajuta enorm deoarece este singurul mod prin care ne poate comunica atunci cand ceva nu este bine. In majoritatea cazurilor, sunetele venite din interiorul organismului, de cele mai multe ori nu transmit nimic grav, insa daca acestea se repeta prea des, trebuie sa cereti parerea unui medic.

Iata ce incearca sa va transmita organismul:

Piuit in urechi

Muzica ascultata la un volum ridicat poate determina aparitia unui zgomot in urechi cateva ore bune dupa ce am incetat sa mai ascultam, insa nu este cazul sa va ingrijorati pentru asta. Pe de alta parte, daca acest lucru se intampla des inseamna ca poate fi tinitus.

Tinitus poate aparea in urma afectarii urechii sau chiar a unei infectii. Atunci cand auzim normal, urechile trimit semnalul catre creier imediat, insa daca urechile sunt afectate din cauza tinitusului, urechile continua sa trimita continuu semnale catre creier si astfel ajungem sa auzim in permanenta un zgomot.

Daca pe langa acest zgomot, experimentati si ameteli sau dureri de umeri, este recomandat sa cereti parera unui medic deoarece poate fi un semn ca exista o problema neurologica.

Trosnitul articulatiilor

Daca parintii dumneavoastra va tot spuneau ca trosnitul articulatiilor duce la artrita, puteti fi sigur ca este doar un mit.
Articulatiile noastre sunt lubrifiate de un lichid interior si, in momentul in care ne trosnim oasele, auzim un mic zgomot. Acesta nu este periculos daca nu simtiti durere, discomfort sau nu limiteaza miscarea. Daca aveti cel putin una din simptomele aceastea, poate fi rezultatul unei leziuni sau chiar o ruptura de ligamente. Daca zgomotul este ascutit, poate fi un simptom al osteoartritei.

Nas infundat

Nasul infundat apare cel mai adesea in urma acumularii de mucus, raspunzator cu blocarea cailor respiratorii. Uneori insa poate fi un semn al leziunii unui cartilaj. Daca aceasta este cauza, atunci trebuie sa mergeti imediat la un medic.

Sughitul

Sughitul este foarte des intalnit. Exista multe metode prin care putem opri sughitul: putem bea apa, ne putem tine respiratia, o lingurita de zahar, etc. dar v-ati intrebat vreodata ce este sughitul?

Orice intrerupere a respiratiei poate produce o spasma a diafragmei si astfel se ajunge la sughit.
Sughitul poate fi oprit daca ne tinem respiratia 30 de secunde deoarece cantitatea de dioxid de carbon acumulata in plamani poate relaxa diafragma si astfel reduce spasmul.

Pe de alta parte, daca aveti sughituri continue pe o perioada mai mare de 48 de ore, trebuie sa mergeti la medic deoarece nu este ceva normal. Poate fi un simptom al iritarii unui nerv sau chiar unul al infarctului. Daca aveti sughituri care dureaza mai mult decat in mod obisnuit mergeti imediat la medic.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog